Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Fulham - Manchester United 0-1
Tre poäng på oinspirerande manér

United lyckades vinna – på bortaplan till och med! Efter två raka förluster kan vi addera tre poäng i kolumnen, men du kommer inte läsa något i den här artikeln om en “skutvändning” eller att vi har “studsat tillbaka”. För ärligt talat känns det som att det här laget kan bjuda på lite vad som helst i var och varannan match. Man vet inte riktigt vilket resultat de kommer åka hem med på förhand, men man vet åtminstone att spelet kommer lämna mer att önska. Och det kan man minst sagt säga att det gjorde.

En otrolig oinspirerande första halvlek var det vi möttes av när dagens match på Craven Cottage blåstes igång. Efter en minut gav Maguire oss en försmak av vad som komma skall. Att vi lägger oss. Skämt åsido, United hade väldigt svårt att skapa något av värde framåt, och när VAR bestämde att man visst inte får göra mål i en fotbollsmatch sjönk United djupare och djupare. För Fulham däremot var det relativt enkelt att borra sig igenom Uniteds tunna press.

I andra halvlek hade man hoppats att United skulle ladda om och ta nya tag. Nja, icke. Hela laget ser ganska loja ut och Fulham bryter sig loss gång på gång. Varje tillfälle Fulham passerade mittlinjen kändes det faktiskt ganska farligt. Det samma kan inte sägas om United. Inga av lagdelarna är i synk, utan verkar existera i deras egna bubblor. Det känns inte som att United kan skapa ett anfall helt på egen hand, utan slarv från Fulham eller kontringslägen behövs för att United överhuvudtaget ska hamna i bra lägen. Om man behöver kämpa så här mycket för att bärga hem uddamålssegrar mest varenda match kommer laget vara helt slutkörda till jul. De ser redan ganska slutkörda ut. Men det räcker med en situation för att vända en match, speciellt när det står 0-0. Och det är väldigt bra spel av Bruno som leder till 1-0 målet. Att hans insats knappast var godkänd kommer snabbt glömmas bort. Det är just ett kaptensmål på tilläggstid som kan inspirera ett lag i kris. Om något överhuvudtaget kan inspirera det här laget.

Det är ganska oroväckande att den startande anfallstrion i dagens match kan stoltsera med totalt 0 mål och 0 assist den här säsongen. Aj då. Det är tydligt att det inte är mycket som klickar i uppbyggnadsspelet den här säsongen, och att komma till bukt med alla problemen i laget kommer inte vara en baggis. Drar man ut ogräs kommer det oftast upp nya om man inte drar ut den med roten. Det är just det man måste göra. Och det är en ganska stor rot vi har att göra med.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6

Gör en del vassa räddningar i första halvan av andra. Gör inga avsevärda fel, och är bäst idag. Och när målvakten är bäst vet man att spelplanen har brustit.

Diogo Dalot: 5

Varnad. Spelar upp sig lite i andra efter en tafflig första halvlek. Har ganska svårt att hänga med emellanåt.

Harry Maguire: 4

Kanske borde ha bytts ut för något stod inte rätt till. Väldigt snurrigt i försvaret och vissa ingripanden var väldigt tveksamma, bland annat en tröjdragning i straffområdet.

Jonny Evans: 5

Agerade libero och var förmodligen bäst i backlinjen. Men har det som bekant väldigt tufft när det går snabbt.

Aaron Wan-Bissaka: 4.5

En ganska tyst ligaåterkomst för högerbacken. Ser ganska trött ut och saktar ofta ner spelet. Behöver antagligen lite tid att hitta rytmen igen.

Christian Eriksen: 3.5

Utbytt 79′. En oinspirerande första halvlek men tappar det helt i andra. Bortgjord gång på gång och promenerar runt på planen som en vilsen turist. Såg fasansfullt trött ut och oförståeligt att han får spela nästan 80 minuter.

Scott McTominay: 5

Gör flera vassa försvarsinsatser och på klassiskt McTominay-manér blixtar han till emellanåt på mittfältet. Skulle såklart stått med i målprotokollet idag, men enligt de nya reglerna så singlar VAR-rummet slant om man får eller inte får göra mål. Ganska trist att det blev klave den gången.

Bruno Fernandes: 5

1 mål. Under de 90 minuterna före målet ser Bruno tafatt ut och hittar inte alls sina medspelare. Som kapten leder han knappast med exempel. En av de sämre på plan idag egentligen, men det är snabbt glömt när man blir matchhjälte på stopptid. Och det kanske inte är något fel med det.

Alejandro Garnacho: 4.5

Utbytt 93′. Varnad. En av de minst dåliga i andra halvlek, vilket inte säger mycket. Utmanar gång på gång i andra och flera Fulham-spelare drar på sig gula när de försöker möta Garnacho. Men beslutsfattandet sitter inte och inspelen lämnar ibland mer att önska. Väldigt dåligt spel som orsakar varningen. Skulle haft en assist givetvis.

Rasmus Højlund: 4.5

Utbytt 79′. Får inte jättemycket att jobba med idag och det visade sig. Ganska osynlig i perioder och hade inte en enda bra målchans under hela matchens gång. Tråkigt, för man ser att förmågan finns där.

Antony: 4

Utbytt 63′. Springer som vanligt ganska mycket, men eftersom det här inte är 100 meter sprint utan fotboll måste vi såklart bedöma Antonys fotbollsförmågor idag. Och där får han underkänt.

Facundo Pellistri: 5

Inbytt 63′. Precis som Antony gillar Pellistri att springa, och även om han lyckas dra isär backlinjen och ta laget framåt i banan lyckas han inte uträtta mycket på egen hand.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mason Mount: n/a

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Raphael Varane: n/a

Inbytt 93′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 4

Vet inte riktigt vad spelidén var idag. Stundtals kändes det som att ett passande soundtrack till matchen skulle varit Svenne Rubins “Långa bollar på Bengt”. Och stundtals kändes det som att man istället ville bygga upp anfallen från egen planhalva. Ten Hag säger själv att spelidén i laget är ganska självklar i hans mening, men jag har ett svårt att se en genomsyrande idé.

Att byta in Pellistri förstår jag tanken bakom, men att Christian Eriksen får spela i 80 minuter förstår jag verkligen inte. Du kan inte övertyga mig att Kobbie Mainoo eller Hannibal Mejbri inte hade lyft laget betydligt om de hade fått chansen istället. De offensiva bytena av Martial och Mount är såklart fullt rimliga men kommer alldeles för sent. I den 80:e minuten kändes det redan som ett kryss i kolumnen. Som tur var blev det inte så, men förändringar kunde alltjämt gjorts tidigare i matchen. En period hade Fulham fullständig kontroll över matchen och en injektion på mittfältet hade varit välbehövlig.

Res med oss till Manchester!