Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Everton 7-0
Parris satte tre, lagkamraterna fyra då United krossade Everton igen

I förrförra matchen vann Manchester United med 5-0 mot Everton i ligan. När lagen ikväll möttes i Ligacupen blev segersiffrorna ännu större, då United vann med 7-0. Nikita Parris var segerorganisatör med tre mål och en assist.

I första halvlek låg Jayde Riviere bakom två mål på ett par minuter, då Parris och Rachel Williams nickade in bollen i nät.

Andra halvlek var sedan en lång attack mot Evertons mål. Hayley Ladd adderade det tredje innan Parris säkrade sitt hattrick med ett par mål. Därefter fick Geyse näta och slutligen fastställdes slutresultatet av Leah Galton.

Laget

Marc Skinner valde att rotera in samtliga tillgängliga etablerade a-lagsspelare som inte spelade från start senast. Det innebar att Phallon Tullis-Joyce fick chansen att debutera i mål. I backlinjen fick Gemma Evans för första gången chansen från start. Hon spelade bredvid Maya Le Tissier medan Jayde Riviere och Hannah Blundell fortsatte som ytterbackar i brist på alternativ. Unga Evie Rabjohn bedöms uppenbarligen inte vara redo att spela från start, men hon blev inbytt för sin Uniteddebut efter en timme.

På mittfältet klev Hayley Ladd, som tog kaptensbindeln, och Lisa Naalsund in medan Hinata Miyazawa blev kvar i laget. Jämfört med senast en ny anfallstrio bestående av Nikita Parris, Rachel Williams och Lucía García.

Vad hände?

United var spelförande från avspark även om det inledningsvis var ont om målchanser. Vår första notabla möjlighet kom efter dryga kvarten, då Parris nickade utanför efter inlägg från Le Tissier. Några minuter senare borde Williams ha öppnat målskyttet, då Everton skänkte bort bollen i utkant av eget straffområde. Williams avslutade emellertid inte som hon brukar och den före detta Unitedmålvakten Emily Ramsey kunde rädda.

Knappa halvtimmen var spelad när United öppnade målskyttet, då Riviere hittade Parris huvud med ett inlägg. Bara ett par minuter senare dubblades ledningen, ånyo efter inlägg från Riviere. Den här gången var det Williams som gjorde mål på nick.

Rachel Williams håller sig framme på Jayde Rivieres inlägg.

Precis före paus fick Tullis-Joyce göra sitt första notabla ingripande som Unitedspelare, då hon – efter viss initial tvekan – kommer ut bra och styr undan en målchans.

Andra halvlek fortsätter i samma stil som första, med United som det dominanta laget och vi hade bud på betydligt fler än de fem målen vi gjorde efter paus.

United utökar till 3-0 efter en hörna, då bollen styrs lyckligt och Ladd får öppet läge några meter från mål.

Fjärde målet kommer mitt i andra halvlek. Naalsund snappar upp ett inlägg på högerkanten. Hon gör bort sin spelare och spelar in bollen till Williams, som hoppar över den och lämnar Parris med ett givet mål.

Tullis-Joyce får göra sin enda notabla räddning med kvarten kvar att spela.

Parris fullbordar sitt hattrick då hon lämnas fri framför öppet mål efter Ella Toones inspel. Målet föregås av en briljant aktion av Geyse.

Nikita Parris fick göra hattrick och firade med att hålla upp tre fingrar, ifall någon hade missat ett mål.

Därefter får Geyse äntligen göra mål som Unitedspelare. Hon får bollen av Toone vid mittcirkeln och sätter fart mot motståndarlaget. Hon flyger förbi en motståndare och har sedan fri väg mot mål och trycker slutligen in bollen otagbart för målvakten.

Uniteds sjunde mål görs av Leah Galton. Först gör Geyse det briljant i första läget och därefter vinner Galton tillbaka bollen. Efter att ha kombinerat med Parris trycker Galton in bollen i nät.

Varför gick det som det gick?

Det är inte svårare än att United var bra medan Everton var dåliga. Det är svårt att veta i vilken utsträckning det ena bidrog till det andra. Evertons stora problem var att de gjorde många enkla misstag på egen planhalva.

Samtidigt var det en helgjuten insats av United, där spelet flöt väldigt bra. Mittfältet med Naalsund, Ladd och Miyazawa fungerade mycket bra. Ella Toone och Katie Zelem förefaller vara givna i startelvan. Det är ingalunda självklart att så borde vara fallet.

Utmärkte sig positivt

Det var en helgjuten laginsats med åtskilliga positiva individuella prestationer. Allra bäst var nog högerbacken Jayde Riviere, som går från klarhet till klarhet.

Lisa Naalsund och Rachel Williams är andra som förtjänar att lyftas fram.

Vi måste förstås också nämna hattrickhjälten Nikita Parris, som nu har gjort fem mål och två assists mot Everton den här säsongen. Efter två mål och en assist i ligamatchen mot Everton blev det bänken mot Brighton för Parris. Nu måste hon väl bli kvar i startelvan?

Debuterande Phallon Tullis-Joyce gör det bra de få gånger hon involveras i spelet. Framför allt visar hon prov på säkert spel med bollen vid fötterna.

Behöver höja sig

Ska vi tvunget nämna någon så är det Lucía García, som ingalunda var dålig. Hon sprang kanske mest i laget men där bollen ständigt studsade lagkamraternas väg så fick García inte det att stämma fullt ut.

Noterat

  • Phallon Tullis-Joyce debuterade i mål.
  • Evie Rabjohn debuterade som högerback med en halvtimme kvar att spela.
  • Gemma Evans gjorde sin första match från start.
  • Lucy Newell var med i matchtruppen för första gången.
  • Rachel Williams har nu gjort tre mål var mot Everton den här säsongen.
  • Nikita Parris är ännu bättre, med fem (5) fullträffar mot sin moderklubb på två matcher. Dessutom två assists.
  • Avsparken blev uppskjuten en kvart, då Evertons spelarbuss satt fast i trafik. Månne påverkade det lagets prestation.
  • Geyse gjorde sitt första mål som Unitedspelare.
Geyse fick äntligen göra sitt första mål som Unitedspelare.

Härnäst

United har hemmamatch mot West Ham på söndag (avspark 13.00). I cupen möter vi Liverpool borta den 22 november.

Målen

Manchester United – Everton 7-0 (2-0)

FA Women’s League Cup, gruppspel, 9 november


1-0 (28) Nikita Parris (Riviere)
2-0 (30) Rachel Williams (Riviere)
3-0 (57) Hayley Ladd
4-0 (69) Nikita Parris (Naalsund)
5-0 (78) Nikita Parris (Toone)
6-0 (84) Geyse (Toone)
7-0 (88) Leah Galton (Parris)


Uniteds lag: Earps; Riviere (Rabjohn 62), Le Tissier, Evans, Blundell (Galton 62); Naalsund, Ladd (Zelem 73), Miyazawa (Toone 72); Parris, Williams (Geyse 73), García


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK