Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Bokslutet som räknas / Mounts process störd av skadan / Ratcliffe närmar sig formellt

Fredagens svep kommer med färska nyheter efter Ten Hags presskonferens inför matchen mot Luton imorgon. Laget måste såklart försöka se till att glömma äventyret i Köpenhamn och ta tre poäng mot bottenlaget från Bedfordshire. Vi fick bland annat höra om Ten Hags förväntningar på Mason Mount och om Marcus Rashfords status. 

Därutöver inkluderar vi nyheter om Ratcliffe och landslagsuttagningar på ungdomssidan. 

Bokslutet som räknas

Erik ten Hag fick omgående stå till svars för att laget förlorat nio matcher redan under säsongen, är det acceptabelt frågade Simon Stone. Ten Hag svarade då att laget måste vinna allt, “vi är besvikna men det är slutresultatet på säsongen som räknas”. Han fortsatte: “det är en process, vi måste hantera processen och det är summeringen av säsongen som kommer att räknas”.

Följdfrågorna handlade om Ten Hag kunde lita på sina spelare och hur de hanterar motgångar. Svaret var då det gamla vanliga att de tidigare bevisat att de kan hantera sådant, till exempel mot Fulham.

Vi fick också veta att Rashford inte är glad och nöjd med sin nuvarande form, att ingen är det men också att Ten Hag har självförtroende att det kommer att släppa, “jag är säker på att det kommer att vända, när laget spelar bättre kommer Marcus att göra mål igen och det kan gå fort”.

Om matchen mot Luton fick vi höra att alla matcher är svåra, “de har gjort det bra, vi måste vara 100% fokuserade för att vinna matchen”. Vi vet också att Jonny Evans missar morgondagens match. Bedömning av skadan är inte klar men han är inte redo för spel ännu.

Mounts process störd av skadan

Det blev också kritiska frågor om Mason Mount, att han inte gjort det tillräckligt bra hittills och den direkta frågan var om Ten Hag har andra förväntningar på Mount nu än innan. Svaret blev att det är samma förväntningar. Mount ådrog sig en skada ganska tidigt på säsongen och det störde processen att integreras i laget enligt Ten Hag. “Det blev inte bra från början, skadan stoppade upp integrationsprocessen, det var ett bakslag för oss alla men vi måste hitta tillbaka.”

På frågorna om varför Mount inte startar matcher betonade Ten Hag att han visst startat matcher men att det också gäller att vänta på sin tur, “han har startat matcher, bland annat mot Newcastle i ligacupen senast men det finns alltid anledningar, andra har gjort det bra och det gäller att vara beredd när du får din chans.”

 

Ratcliffe närmar sig formellt

Den eviga följetongen om ägarstrukturen i Manchester United börjar kanske få ett slut. Simon Stone rapporterar om att Ratcliffe närmar sig en formell uppgörelse där han blir minoritetsägare. Många är missnöjda med rapporterna om att Glazers fortsatt har kontroll medan andra pekar på att nya ögon på fotbollssidan blir viktiga.

Saker som återstår att tydliggöra är hur Ratcliffe kommer att arbeta tillsammans med Glazer och om det finns en uppgörelsen där Ratcliffe kan öka sin andel aktier över tid. Exakt vilken roll det blir och om det kommer att satsa mer pengar på Old Trafford vet vi inte ännu.

Rykten säger att Ratcliffe ska få kontroll över det fotbollsmässiga och att personer nära den brittiske miljardären kommer att bli involverade, bland annat Sir Dave Brailsford, den tidigare chefen för British Cycling. Vad som kommer att hända på spelarsidan, till exempel med Jadon Sancho, är också en het potatis som diskuteras.

Mainoo och Harrison i England U19

Kobbie Mainoo och målvakten Ely Harrison är uttagna till Englands U19. De kommer att möta Rumänien, Japan och Mexico. Alla tre matcherna kommer att gå inom en vecka i Spanien och Marbella Football Centre. Första matchen mot Rumänien är på onsdag 15 november.

Gore i landslagsspel

Även Daniel Gore är uttagen till spel med England. Laget som numera kallas Elite Lauge Squad (tidigare U20) ska möta Italien och Tyskland under november månad. Matchen mot Italien är hemma i England medan det sedan bär av till Tyskland.