Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag avstängd / Musa gjorde tre / McAllister deltog i kross

Ett lite kortare svep bjuds det på denna söndag. Det blir lite ungdomsfokus, där U18 vann sin åttonde match i rad och McAllister fick bidra i en hejdlös engelsk VM-kross. Vi kan också meddela att Erik ten Hag inte kommer stå vid sidlinjen när United spelar nästa ligaomgång.

Ten Hag blir avstängd mot Everton

Erik ten Hag kommer avtjäna en avstängning nästa ligamatch, detta efter att ha dragit på sig ett tredje gult kort i matchen mot Luton Town. Reglerna säger att när en tränare drar på sig tre gula kort skall en avstängning på en match avtjänas efterkommande omgång. Frustration efter ett i Ten Hags ögon felaktigt domslut resulterade i varningen sist.

I nästa match mot Everton, Uniteds förmodligen sista någonsin på Goodison Park, kommer alltså den assisterande tränarkåren stå för direktiven, medan Ten Hag får titta på från läktarplats.

“Det är så det är, jag får acceptera det. Det är inte kul men jag är säker på att vi förbereder oss för Everton och min stab kommer att ta över, de är väldigt kapabla att göra jobbet”, säger Ten Hag om avstängningen.

Laget får klara sig utan Ten Hags direktiv mot Everton.

Musa huvudkaraktären i flygande U18

U18-laget flyger just nu. Med åtta raka segrar är stämningen god och spelhumöret i laget är på högsta nivå. Men Victor Musa var på lite bättre spelhumör än de andra när Blackburn Rovers skulle städas av i U18 Premier League igår.

United visade vilka som bestämde efter endast någon minuts spel, då United vann en straff och Musa fick sätta dit den första för dagen. Hemmalaget Blackburn hade svårt att hänga med och ganska snabbt kunde man se att matchen kommer att handla om hur många mål United kommer vinna med. Faktum är att hemmalaget inte mäktade med ett enda skott på mål under hela matchens gång.

Men resultatet 1-0 höll sig in i pausvilan och även förbi 70 minuter. Tills Musa tog emot en urläcker genomskärare från Biancheri och hamnade i friläge mot målvakten. Touchen var inget att ha, men målvakten rundades och ett ganska tamt skott lyckades ändå med nöd och näppe hitta in i Roversmålet. Bara 6 minuter senare var Musa vaken när en retur från Fitzgerald togs vara på. Ett hattrick blev det alltså för Musa som stod för alla tre Unitedmål i en dominant 3-0 seger. I och med det går han om Ethan Wheatley och leder numera den interna skytteligan på 5 mål efter 8 omgångar.

Uniteds dominans i U18-ligan fortsätter med 8 av 8 möjliga segrar, 30 gjorda mål och endast 6 insläppta. 17 mål har gjorts på de senaste fyra matcherna.

McAllister delaktig i VM-kross

Finley McAllister fick spela en dryg halvtimme i Englands premiärmatch i U17-VM som gick av stapeln i helgen. Nya Kaledonien blev det första motståndet i turneringen för de unga lejonen, och England kunde inte bett om en bättre start på turneringen. Representanterna för Stillahavs-ögruppen, som tillhör Frankrike, fick knappt röra bollen i en seger som skrivs till hela 10-0 till engelsmännen.

McAllister fick bidra till krossen genom att sätta dit matchens sista mål och assistera till det sjunde målet. Det är Englands största seger någonsin i turneringen med måtta, innan gårdagens match var det bästa resultatet i historien 5-0 mot Nya Zeeland i 2007-upplagan.

Res med oss till Manchester!