Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Poängavdrag för Everton / Ratcliffe på måndag? / Skinner snackar upp derbyt

Premier League skakas om då det idag har bekräftats att Everton straffas med tio poängs avdrag. Det är huvudnyheten denna fredag.

I övrigt förefaller Sir Jim Ratcliffes delägande av Manchester United komma närmare medan Marc Skinner blickar fram mot söndagens Manchesterderby.

Everton straffas med poängavdrag

En oberoende kommission har kommit fram till att Everton ska straffas med tio poängs avdrag i Premier League. Detta meddelar Premier League på fredagen. Everton har medgett att de under säsongen 2021/22 bröt mot ligans Profitability and Sustainability Rules.

Liverpoolklubben är inte nöjda med domen, då de menar att straffet är oproportionerligt. Everton har redan kommunicerat till Premier League att klubben kommer överklaga straffet.

Straffet som Everton får är det största poängavdraget i Premier Leagues historia. Tidigare har poängavdrag drabbat Portsmouth (nio poäng 2010) och Middlesbrough (tre poäng 1997).

Dagens nyheter om Everton ger oss förstås anledning att fundera på hur det kommer att gå för Manchester City, när deras 115 regelbrott ska hanteras av en oberoende kommission. Det ärendet förväntas dröja, förmodligen flera år.

Efter landslagsuppehållet väntar bortamatch för United mot Everton…

Sir Jim Ratcliffe före Thanksgiving?

Sir Jim Ratcliffe och Glazerfamiljen ska vara ytterst nära att kunna avsluta en affär som ser Ratcliffe via företaget Ineos Sports köpa 25 procent av Manchester United. Priset uppges landa på 33 dollar per aktie. Detta enligt Sky News.

Det är långt över det nuvarande aktiepriset ($19,77 när detta skrivs).

Källor säger på fredagen att förhandlingarna fortfarande pågår. Det finns dock en förhoppning om att det hela ska kunna annonseras på måndag. Glazerfamiljen uppges vara angelägna om att slutföra affären före Thanksgiving (torsdag nästa vecka).

Ferguson kan guida Ratcliffe

Samtidigt rapporterar Telegraph att Ratcliffe förväntas vända sig till Sir Alex Ferguson för råd om hur Manchester United ska styras. Detta menar tidningen ska vara goda nyheter för Dougie Freedmans chanser att bli Uniteds sportchef. Freedman är idag sportchef för Crystal Palace.

Paul Mitchell är ett annat namn som uppges vara högaktuellt. Vidare nämner tidningen Lee Congerton (Atalanta), duon Paolo Maldini och Ricky Massara (tidigare Milan) samt Andrea Berta (Atlético Madrid) som möjliga alternativ för sportchefsrollen.

Det mesta tyder på att John Murtough inte kommer att få vara kvar som sportchef.

Jean-Claude Blanc är favorit att efterträda Richard Arnold som VD.

Skinner snackar upp derbyt

Det är Manchesterderby på söndag. För första gången öppnas Old Trafford för damernas derby och rekordpublik förväntas. Marc Skinner höll idag presskonferens inför matchen. Skinner säger att United inte kommer backa hem: “Jag tycker inte att det är vår stil. Manchester City älskar bollinnehav, vi älskar bollinnehav.”

Vidare meddelar Skinner att Katie Zelem inte drabbades av någon hjärnskakning i segern mot West Ham. Hon fick ett sår över ögat men har tränat hela veckan.

Irene Guerrero är fortfarande ett par veckor från spel medan Evie Rabjohn är ny på skadelistan, då hon har en mindre fotskada.

Bolton eller Derby i FA Youth Cup

Den tredje omgången i FA Youth Cup har lottats. Där blev det hemmamatch för Manchester United och motståndet utgörs av vinnaren mellan Bolton Wanderers och Derby County. United, som har idel segrar i ligaspelet, får ses som storfavorit att gå vidare.

Matchen ska spelas senast den 16 december (det är dock inte alltid det följs i FA Youth Cup).