Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Bristol City - Manchester United 0-2
En långsam promenad till tre poäng

Manchester United gjorde det som krävdes och inte mycket mer, då Bristol City bortabesegrades med 2-0 i Women’s Super League. Hinata Miyazawa och Nikita Parris gjorde målen i inledningen av andra halvlek.

Det var ingen speciellt underhållande match vi bjöds på. City parkerade bussen och United gjorde länge uppgiften enkel för motståndarna genom att spela i ett lågt tempo. I slutändan är skillnaden mellan lagen ändå enorm och Uniteds seger var egentligen aldrig i fråga.

Miyazawa gjorde sitt första mål som Unitedspelare, då hon via en försvarare, satte 1-0 på ett distansskott. Kort därefter gjorde Parris mål på nick. Ella Toone assisterade till båda målen.

Laget

Inte mycket att orda om, egentligen. Defensiven är inristad i sten och Marc Skinner tycks ha bestämt sig för att Ella Toone, Katie Zelem och Hinata Miyazawa är mittfältet som gäller, åtminstone mot sämre lag. I anfallet är det naturligt att Nikita Parris behåller sin plats i laget medan Geyse och Leah Galton i stort sett alltid kommer starta.

Vad hände?

United var som väntat spelförande från avspark. Vi hotade på ett par fasta situationer efter några minuter. När kvarten var spelad hade Parris och Galton haft stora möjligheter i straffområdet. Därefter adderade Millie Turner ett farligt skott, då hon dröjt sig kvar offensivt efter en hörna.

Bristol City parkerade bussen och försökte förstås på kontring. Detta mestadels förgäves, då det gick långsamt när de ställde om och United kunde komma hem med laget.

Mitt i halvleken fick vi ett längre avbrott, då Brooke Aspin tvingades byta till följd av skada. Hon tvingades lämna på bår och såg ut att vara i stor smärta.

När spelet återupptogs gick tempot ner betänkligt och United gjorde det enkelt för hemmalaget att försvara sig.

Några minuter före paus gjorde Mary Earps en kvalificerad räddning på en farlig nick. Det var Citys första avslut i matchen.

Öppningsmålet kommer i början av andra halvlek. Det kommer oväntat, då United ingalunda hade inlett halvleken imponerande, och slumpartat. Toone hittar Miyazawa utanför straffområdet. Japanskan testar skott och det styrs på en försvarare och ställer målvakten.

Fyra minuter senare agerar Toone framspelare igen. Den här gången hittar hon Parris huvud i straffområdet och matchen är punkterad.

United säkrade segern med två mål på kort tid i början av andra halvlek. Här nickar Nikita Parris in 2-0.

Därefter har United åtskilliga lägen för ytterligare mål. Toone har ett farligt distansskott medan inhopparna Melvine Malard och Rachel Williams kommer nära på nick. Vi har också två mål som blir bortdömda för offside. Hemmalaget har en möjlighet efter slarv i Unitedförsvaret, där Earps ändå har kontroll på situationen.

Varför gick det som det gick?

Sammantaget är det klasskillnad mellan lagen. Det är förmodligen så att ingen spelare i Bristol City ens skulle ta en bänkplats i United. Hemmalaget spelade med ett lågt försvar, förmodligen mer i hopp om att hålla nere siffrorna än att det skulle rendera i en poäng. När de kontrade gick det som regel långsamt och det var enkelt för United att försvara.

Offensivt var United hyggliga under den inledande fjärdedelen. Sedan gick vi ner i tempo och det blev då väldigt enkelt för City att försvara.

Segern till trots tycker jag inte att Uniteds prestation kan klassas som godkänd. Vi har rätt att kräva mer. Kvalitetsskillnaden lagen emellan är så stor att vi måste lägga ribban högre än vi nådde idag.

Utmärkte sig positivt

Egentligen var det ganska slätstruket över hela laget. Den jag ändå vill framhäva är högerbacken Jayde Riviere, som fortsätter att visa stor form.

Uniteds högerback Jayde Riviere fortsätter att vara en av lagets bästa spelare.

Utöver det är det rimligt att lyfta poängspelarna. Jag hade Hinata Miyazawa och Ella Toone i behöver höja sig-kolumnen efter första halvlek men de är avgörande för att United säkrar tre poäng. Miyazawa gör det första målet och är sedan involverad i förarbetet till 2-0 medan Toone spelar fram till de båda målen. Vidare noteras att Nikita Parris fortsatt är i målform.

Behöver höja sig

De flesta, faktiskt. Det var ett bekvämt United som kom till spel idag. Ska jag lyfta ett par så är det anfallarna Geyse och Leah Galton.

Noterat

  • Hinata Miyazawa gjorde sitt första mål som Unitedspelare.
  • Publiksiffran på Ashton Gate var 14.138. Nytt rekord för Bristol Citys damlag.
  • Nikita Parris har nu 8 mål och 2 assists på 9 matcher (7 från start) den här säsongen. Därmed har hon tangerat poängskörden från förra säsongen.

Härnäst

Det är nu landslagsuppehåll för damerna. Sedan följer tre matcher i december, före ledigheten över jul och nyår. Direkt efter uppehållet (den 10 december) har vi Tottenham på bortaplan. En klurig match mot ett lag som nog har siktet inställt på att bli bäst av resten den här säsongen.

Dagens seger ser United klättra upp på 15 poäng i tabellen. Förmodligen kommer vi ligga fyra över uppehållet, om inte Tottenham ikväll kan skrälla mot Manchester City.

Målen

Bristol City – Manchester United 0-2 (0-0)

Women’s Super League, 26 november


1-0 (50) Hinata Miyazawa (Toone)
2-0 (54) Nikita Parris (Toone)


Uniteds lag: Earps; Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell; Toone, Zelem, Miyazawa (Ladd 67); Parris (Malard 67), Geyse (García 78), Galton (Williams 77)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK