Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ten Hags presskonferens
Ten Hag hyllar Mainoo och backar Onana

Vi har gått in i december månad och det är som sig bör en intensiv sådan. Manchester United tar sig an Newcastle United på bortaplan imorgon kväll och i vanlig ordning har vi fått det senaste från Erik ten Hag. 

Ten Hag om Mainoo

Ten Hag fick frågan om vilka faktorer han tar i beaktning när det handlar om att sätta unga spelare, likt Mainoo, i startelvan.

Nederländaren svarar att det är en fråga om att vara redo eller inte. Mainoo visade det i söndags mot Everton. Han säger också att det finns många alternativ och att det dessutom handlar om rotation och ha fräscha spelare tillgängliga.

Vad gillar du med Mainoo? 

”Han är duktig på att scanna av planen. Det ser alltid ut som att han har tid. Han kan även växla tempo genom att sakta ner och eller sätta fart på spelet.”

Kritiken mot Onana

Analyseras det för mycket? 

”Om man gör det så kommer man fram till att han rent statistiskt är ligans andra bästa målvakt i många avseenden. Han gör det bra, men i Champions League vet han om att han har gjort misstag. Överlag det här halvåret har han gjort det bra.

”Han är en stark karaktär och kommer hantera motgångarna som dyker upp.”

Onana har minst sagt blandat och gett under det första halvåret i United. 

Hur bra har United har varit, egentligen?

Svårt att svara på, för i nästan alla Champions League-matcher understryker Ten Hag att United har spelat bra, men att det är i ligan man har fått utdelning i resultat.

”Vissa saker måste bli bättre, bland annat att minska individuella misstag. Sådant kan vi reda ut, men jag hade varit mer oroad om grunderna inte hade funnits där nog.”

Skadeläget – Malacia närmar sig?

”Några spelare är på väg tillbaka, men jag kan inte säga så mycket mer. Mason Mount är tillbaka på träningsplanen i alla fall.”

United har dessutom gett en uppdatering på Tyrell Malacia, som varit knäskadad hela säsongen. Han väntas vara tillbaka under inledningen av nästa år. Anledningen till att det har dragit ut extra på tiden är ett bakslag i rehabiliteringen.

Om Newcastle

Jag respekterar dem, de är tuffa och bjuder på en bra utmaning. De är bra organiserade. Vi måste vara på topp.

Presskonferensen i sin helhet