Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning till FA-cupens tredje omgång
En kort bortaresa till Wigan väntar i FA-cupens tredje omgång

Lottningen till FA-cupens tredje omgång har gått av stapeln under söndagseftermiddagen och för Manchester Uniteds del väntar Wigan Athletic på bortaplan. 

Föregående säsong gick United väldigt starkt i de inhemska cuperna. Ligacupen bärgade man i februari och i FA-cupen blev det en finalplats. Väl där blev Manchester City dock för svåra.

Nästa år får man chans till revansch i den prestigefyllda cupen, då lottningen idag har genomförts.

United går in i den tredje omgången och kommer ställas borta mot Wigan Athletic som huserar i League One. Det blir därmed en väldigt kort bortaresa för United, då Wigan endast ligger ett par mil från Manchester.

Matcherna kommer som vanligt spelas i början av januari och datumet blir antingen den 6 eller 7.

Wigans resa i FA-cupen har redan börjat då man slog York i den andra omgången med 1-0.

Senast klubben var i Premier League var säsongen 2012/2013, men det som sticker ut den säsongen är trots allt inte degraderingen. Den 11 maj 2013 blev en historisk dag i Wigans historia då man besegrade Manchester City med 1-0 i just FA-cupfinalen. Det är klubbens största titel sedan grundandet för 91 år sedan.

Senaste gången United mötte Wigan var också i FA-cupen. 2017 möttes man i den fjärde omgången på Old Trafford och United vann komfortabelt med 4-0.

Lottningen i sin helhet finns att ta del av på Uniteds hemsida.

Res med oss till Manchester!