Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Tottenham Hotspur - Manchester United 0-4
Malard säkrade enkel trepoängare i London

Manchester United tog en storseger borta mot Tottenham Hotspur på söndagskvällen. Melvine Malard bidrog med ett mål och en assists. Hannah Blundell, Ella Toone och Hayley Ladd skrev också in sig i målprotokollet.

Första halvlek var inte mycket att hurra för. United fick emellertid ledningen efter en halvtimme, då Malard störde målvakten när Hannah Blundells inlägg letade sig in i mål.

Efter paus trummade United på mot hemmalagets mål och det gav utdelning tre gånger. Först då Malard spelade fram till Toone och sedan då Malard och Ladd avslutade på ett tillslag.

Uppdatering: Uniteds första mål tillskrivs efter matchen Hannah Blundell, inte Malard.

Laget

I skadade Hinata Miyazawas frånvaro fick Hayley Ladd chansen på mittfältet. Ladd tog platsen som mittfältsankare, vilket såg Katie Zelem flytta upp som åtta bredvid Ella Toone. I anfallet blev det bänken för Geyse, kanske för att hon varit i Kanada med landslaget. Istället fick Melvine Malard chansen från start medan formstarka Nikita Parris fick förnyat förtroende. Idag tog Malard platsen som centerforward, med Parris på kanten.

Vad hände?

Tottenham fick den första stora chansen i matchen. Mary Earps räddade när Martha Thomas avslutade men lämnade en farlig retur som gav Bethany England ett jätteläge. Maya Le Tissier dök upp som räddande ängel med en blockering på mållinjen.

Annars var United spelförande utan att kunna konvertera övertaget till målchanser.

Knappa halvtimmen var spelad när vi tog ledningen, mestadels av slump. Hannah Blundell måttar ett inlägg och framför mål stör Malard. Det var ytterst svårt att avgöra från bilderna ifall Malard var på bollen eller om den gick in direkt. Målet tilldelades först Blundell. Sedan ändrades det till Malards mål men efter matchen skrevs det officiellt in som Blundells mål. Oavsett är Malards löpning i straffområdet avgörande men målvaktens arbete var inte det bästa. Situationen uppstår sedan Ladd vunnit bollen högt.

Melvine Malard störde målvakten på Hannah Blundells inlägg.

Det var faktiskt det sista av värde som hände före paus.

United utökade ledningen några minuter efter paus. Le Tissier hittade Malard med en långpassning och Malard hittade Toone, som löpte sig fri in i boxen. Avslutet från Toone lämnade målvakten chanslös.

Ella Toone sätter 2-0 och punkterar matchen.

Vi behövde inte vänta många minuter på 3-0, då Malard satte sitt andra för kvällen. Hon slog till på ett tillslag när Amy Turners brytning föll perfekt. Ladd var involverad även i detta mål, då mittfältaren var den som drev in bollen i boxen innan Turner bröt.

Matchens gigant Ladd avslutar elegant på ett tillslag för 4-0. Ladd drog upp anfallet med en läcker passning ut till inhoppare Lucía García och fick tillbaka den i utkanten av straffområdet.

Varför gick det som det gick?

United trampade länge på bollen men hade ändå full kontroll på tillställningen. Vi gav inte Tottenham många chanser till ordnat spel. Över 90 minuter är klasskillnaden mellan lagen tydlig.

När vi väl fick det första målet i matchen kunde det egentligen bara sluta på ett sätt. Efter ett tidigt mål efter paus blev det en transportsträcka där frågan mest var hur många mål United skulle göra.

Utmärkte sig positivt

Melvine Malard fick chansen som toppforward och tog vara på chansen med ett mål och en målgivande passning. Dessutom störde hon målvakten före 1-0.

Matchens stora spelare var ändå Hayley Ladd, som styrde spelet från avspark till slutsignal. Hon bidrog förstås med många bollvinster och var dessutom vår mest kreativa spelare. På ett eller annat sätt var hon involverad i tre av målen.

Backlinjen var genomgående bra. Framför allt när matchen levde, då Tottenham inte bjöds på många kontringsmöjligheter alls. Maya Le Tissier imponerade med en målräddande blockering men slarvade en del i andra halvlek.

Behöver höja sig

Ytteranfallarna Nikita Parris och Leah Galton fick inte mycket uträttat.

Noterat

  • Efter en fin start på säsongen har Tottenham nu förlorat med totalt 11-0 mot de båda Manchesterlagen.
  • United har nu hållit nollan tre matcher i rad.

Härnäst

United har två hemmamatcher kvar före ledigheten över jul och nyår. Först Leicester på torsdag kväll i Ligacupen och sedan Liverpool i ligan på söndag.

Dagens seger ser United skaffa sig ett litet avstånd till femteplacerade Liverpool. Vi är en poäng bakom Manchester City på den sista Champions League-platsen medan toppduon Chelsea och Arsenal är fyra poäng före.

Målen

Tottenham Hotspur – Manchester United 0-4 (0-1)

Women’s Super League, 10 december


0-1 (29) Melvine Malard (Blundell)
0-2 (51) Ella Toone (Malard)
0-3 (59) Melvine Malard
0-4 (84) Haley Ladd (García)


Uniteds lag: Earps; Riviere, Le Tissier, Turner (Evans 87), Blundell; Zelem, Ladd, Toone (Naalsund 87); Parris (García 67), Malard (Geyse 67), Galton (Williams 82)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!