Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Manchester United - Bayern München 0-1
Svårt att hitta en källa till tro och hopp i det här laget

Manchester United är utslagna ur Champions League efter ett rekorddåligt gruppspel. Att sluta bakom Bayern München är inget att orda om, men att ha lag från den danska och turkiska ligan framför sig är givetvis oacceptabelt. 

United behövde både förlita sig på sig själva och ett oavgjort resultat i matchen mellan FC Köpenhamn och Galatasaray.

Men ingenting stämde igår kväll.

Bayern hade inga större problem med att städa av United och i den danska huvudstaden såg Köpenhamn till att besegra Galatasaray. Summan av detta blev alltså att United slutade sist i gruppen och åkte därmed ut ur Europa helt och hållet. Nej, det blir inte ens något spel i Europa League till våren.

Det är så klart ingen som gråter över att det inte blir några torsdagsmatcher framöver, och efter det här bedrövliga gruppspelet under hösten var det kanske lika bra att det slutade så här. Eller är det någon som faktiskt hade velat ha fler Unitedmatcher att pliktskyldigt bänka sig framför? Jag tänkte väl det.

Det är redan uppgivet ute på planen och någon tro på någonting finns överhuvudtaget inte. Allt detta smittar självfallet av sig till supportrarna. Alla är trötta på precis allting med Manchester United, och då är inte ens halva säsongen spelad ännu.

Jag har svårt att se var källan till tro och hopp i det här laget finns. Visst, vi har ett gäng viktiga spelare på skadelistan som kan göra skillnad, men det kommer inte att räcka långt om resten redan har gett upp.

Uppgivet.

Vad gäller matchen som sådan igår och resultatet är det egentligen inte så mycket att hänga upp sig på. Erik ten Hag underströk i efter matchen-intervjun att det inte var i gårdagens match man sumpade chansen. Utfallet med fyra poäng av tolv möjliga mot Köpenhamn och Galatasaray är en mer rimlig förklaring. Och just i en turnering blir det ju väldigt påtagliga tapp som syns på ett annat sätt än under en lång ligasäsong.

Med det sagt börjar dock snaran dras åt även i ligan. Resultaten har märkligt nog trillat in under hösten, men prestationerna ger en helt annan bild. Verkligheten har en tendens att komma ikapp, och frågan är om vi inte är där inom kort. Exakt vad det innebär vet jag inte. Allt jag vet är att Liverpool borta väntar på söndag och det kan, jag säger kan, mycket väl bli en grisig historia med jobbigt efterspel.

Höjdpunkter

För den som vill se höjdpunkter från matchen hänvisar vi denna gång till Bayern Münchens hemsida, då United inte har lagt upp några i skrivande stund.

Ten Hag presskonferens

  • Fortfarande många saker att spela för. Nu kan vi lägga fokus på Premier League. Det gäller att samla kraft och spela för att komma topp fyra i ligan.
  • Matchen innehöll få chanser men hade en bra intensitet. Från vår sida höll vi dem i schack med bra försvarsspel, väldigt bra faktiskt. I andra kommer vi fram lite mer men hittar inte ändra fram. Vi hade våra tillfällen men tog inte tillvara på dem.
  • Gällande uttåget menar Ten Hag att man hade många möjligheter i gruppspelsmatcherna men att man gav bort alldeles för mycket, bland annat genom individuella misstag samtidigt som man brände för mycket framåt. Ska också komma ihåg att det fanns många bra perioder i matcherna. Överlag stor besvikelse.
  • Handlar inte bara att analysera själva turneringen utan det finns andra faktorer också. Vi har tappat spelare på vägen som kan göra skillnad. Jag ger förklaringar men det är inte heller ursäkter.
  • Höjlund har gjort fem mål i Champions League, det är en bedrift. Också om man beaktar vårt anfallsspel. Nu mötte vi dessutom en väldigt bra motståndare i Bayern.

Skadorna på Luke Shaw och Harry Maguire togs inte upp på presskonferensen, men där får vi vänta på besked till antingen senare idag eller imorgon. 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Europaäventyret slut

Res med oss till Manchester!