Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - Leicester City
United har gruppsegern i egna händer

Efter den fina insatsen mot Tottenham Hotspur i helgen ska Manchester United imorgon ge sig in i ligacupspelet för möte med Leicester City på hemmaplan. 

Utsikterna för United i gruppen är mycket goda efter segrar mot både Everton och Liverpool. Trots en andraplats i nuläget har man allt i egna händer, då ledande Manchester City har en match mer spelad på sju poäng.

Vid seger för United imorgon kan det bli en spännande avslutning på gruppspelet, då den sista matchen är mot stadsrivalen.

Förutsättningarna är att gruppvinnarna går vidare tillsammans med den bästa tvåan.

Manchester United

United har förhoppningsvis börjat trampa igång på riktigt nu med många mål och bra insatser på sistone.

Tottenham städades av enkelt nere i London med 4-0 och dessförinnan nollade man både Bristol City och Liverpool på bortaplan.

Imorgon kan vi tänka oss att det blir lite snurr på några positioner, men överlag en ganska etablerad startelva. Marc Skinner lär vilja skapa bästa möjliga förutsättningar inför den avslutande matchen mot Manchester City och fortsatt ha gruppsegern i egna händer.

Att United är ett väl fungerande lag för stunden förklaras delvis genom att truppen är pålitlig och att alla spelare vet vad som förväntas av dem. Det gör att Skinner kan rotera lite grann utan att det blir någon märkbar skillnad.

I mål får Phallon Tullis-Joyce sannolikt fortsatt cupförtroende, inte minst med tanke på den fina insatsen mot Liverpool. Framför henne, i mittlåset, kan Gemma Evans tänkas starta då hon gjort det i de två inledande ligacupmatcherna.

Får den 27-åriga amerikanskan Phallon Tullis-Joyce fortsatt cupförtroende mellan stolparna imorgon?

På mittfältet hade Hinata Miyazawa troligen varit högaktuell, men japanskan är för närvarande skadad. Det öppnar istället för Lisa Naalsund på en av de tre mittfältsplatserna. Hayley Ladd visade god form mot Tottenham senast och var kanske bäst på planen, så att hon får fortsatt förtroende känns rimligt. Lagkaptenen Katie Zelem blir troligen den sista pusselbiten på mitten.

Jag kan tänka mig att Ella Toone, som äntligen har fått det att lossna lite, därmed skjuts upp lite i banan och bildar en fronttrea med Lucia Garcia och Nikita Parris.

Leicester City

Precis som att United gör upp i kampen om förstaplatsen i gruppen så gör även Leicester det. Man har på två matcher spelat in fem poäng. Siffran är så klart lite anmärkningsvärd, men detta kommer sig efter seger mot Liverpool samt seger mot Manchester City på straffar, vilket gav Leicester två poäng.

Det är därmed tre lag det står mellan, men trots att formen varit god för Leicester i ligacupen, så har det varit lite annat i ligaspelet. Faktum är att man inte har vunnit sedan i början av oktober, då mot Everton. I ligapremiären slog man också Bristol, men det är de enda två segrarna man har i ligan.

Senast kommer laget från ett kryss borta mot Brighton & Hove Albion, där man nog borde ha vunnit med tanke på att man ledde med 2-0 fram till att det var ungefär tio minuter kvar.

Att göra mål är inte Leicesters primära bekymmer, då det endast har gått en match under säsongen där man gått mållösa. Det handlar snarare om att försöka hålla tätt bakåt. Imorgon lär det bli mest fokus på just försvarsspel, då United har börjat hitta nätet men också är solida bakåt. Det blir således en tuff utmaning att ta sig an för den före detta assisterande Unitedtränaren Willie Kirk och hans Leicester

CJ Bott och Aimee Palmer är spelare som är indisponibla inför morgondagens match, där den förstnämnda är skadad och den senare avstängd. Just Palmer har ett förflutet i United sedan drygt tre år tillbaka.

Tidigare möten

Lagen möttes tidigare i höstas i ligaspelet. Den matchen slutade 1-1 hemma på Leigh Sports Village. Det var under period i oktober då United gick lite knackigt.

I övrigt har dock United god statistik mot Leicester. Ligamötena förra säsongen slutade 1-0 och 5-1 till United.

Manchester United – Leicester City

Turnering: Ligacupen
Datum: 2023-12-14
Avspark: 20.00
Teve: MUTV (endast Storbritannien)

Res med oss till Manchester!