Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United hindras av FFP / Nuno är tillbaka / Miyazawa skadad

Mary Earps vinner pris, FFP sätter käppar i hjulen för United och Nuno Espirito Santo är tillbaka i Premier League, det och mer levereras idag i ett maffigt svep. 

Mary Earps vinner pris

Mary Earps har vunnit det prestigefyllda priset årets “BBC Sports Personality”, alltså BBC:s utnämnande av årets sportprofil. Förmodligen till stor del baserat på hennes prestationer i sommarens Världsmästerskap. Vi gratulerar Earps till detta pris!

 

United vann i FA-cupen

Under gårdagen spelades FA-Youth Cup sin tredje omgång, Uniteds U-18 lag spelade på hemmaplan och ställdes mot Derby County i en match som slutade med 1-0 till United. Målet gjordes av Ethan Williams i matchens 76:e minut. Se målet i spelaren nedan.

 

FFP försvårar för United

På ett fan forum utalande sig Uniteds Cheif Operating Officer Collette Roche och sa att klubben kommer behöva visa stor disciplin när det kommer till att spendera pengar på spelare i framtiden. Hon sa även att det inte lär bli någon större aktivitet i januaris transferfönster, samtidigt rapporterade under dagen Fabrizio Romano att Spurs är ute efter Clair Todibo redan i januari. En spelare som United har varit sugna på en längre tid.

Interim VD:n Patrick Stewart beklagade att “the strategic review”, alltså INEOS köp av en minoritetsandel av klubben inte än har färdigställs men att det är ett gäng kompetenta personen som jobbar på denna komplicerade process.

 

Mannion tillbaka på gräs

För första gången på nästan fyra månader är Aoife Mannion tillbaka på gräs, detta efter en längre periods rehab och skadefrånvaro. Mittbacken som anslöt till Manchester United 2021 från Manchester City förväntas snart vara fullt återställd och tillbaka i spel.

 

Cooper ut Nuno in

Steve Cooper fick under gårdagen sparken från sin roll som huvudtränare för Nottingham Forest. Idag stod det klart att den före detta Wolves och Spurs tränaren Nuno Espirito Santo tar över som huvudtränare. Han har redan hunnit hålla sin första presskonferens samt träning med laget. Nuno kommer senast från ett jobb i Al Ittihad som han tog över i juli 2022. Forest placerar sig för närvarande på en sjuttonde placering i tabellen och till helgen väntar Bournemouth på hemmaplan.

 

Hinata Miyazawa skadad

Hinata Miyazawa har ådragit sig en skada i form av en fraktur på ankeln, detta under landslagsuppehållet med det japanska landslaget. Det finns i dagsläget inga uppgifter om hur länge spelaren förväntas vara ur spel. Vi önskar henne en snabb återhämtning

Res med oss till Manchester!