Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: West Ham United - Manchester United 2-0
En match utan ljusglimtar

Domen efter dagens match är inte barmhärtig. En match utan några vidare ljusglimtar var det United bjöd på som julklapp till alla trogna supportrar, och som många gånger förr denna säsong så var det bara kol i strumpan.

West Ham visade direkt att den enda tanken man hade var att försvara hemmaborgen, och om man skulle ta med sig något från första halvlek var det att det var en jämn tillställning, inte för att båda lagen var lika bra utan snarare för att båda lagen var lika ineffektiva.

United tog inte nya tag i andra, utan ineffektiviteten skruvades upp ytterligare ett snäpp. Att ett lag som Manchester United inte lyckas skapa en duglig målchans på nittio minuter är något jag kommer hänga upp mig på. Det är bara ofattbart oduglig fotboll som spelades idag. Det som krävdes för West Ham att spräcka nollan var en bra chans framför mål och det sjuhundrade dåliga målvaktsingripandet från Onana den här säsongen. Ett misstag senare så var uppförsbacken lika brant som K2. Det fria fallet verkar aldrig ta slut för nutidens Manchester United.

Som många gånger förr i Manchester Uniteds historia så fanns den enda ljusglimten i ungdomen. Willy Kambwala var en av få godkända idag, och tog sig an sin karriärs största utmaning med bravur.

André Onana: 4.5

Ser alltjämt osäker ut med bollen. Lite av det kan klandras på lagkamrater, men att så många utsparkar hittar fel ligger såklart till stor del på målvakten. Riktigt dråplig insats på första målet.

Luke Shaw: 6

Varnad. Har det ganska svårt framåt men stabil defensivt. Försvinner lite i andra men kan ändå hålla huvudet högt som en av få godkända.

Willy Kambwala: 7

Utbytt 85′. Ser lugn och stabil ut inför den största utmaningen i karriären. Mår bra av att ha mer rutin bredvid sig, även om Evans inte gör sin bästa match. Bäst idag, konstigt nog.

Jonny Evans: 5.5

Varnad. Får en billig varning, har det stundtals tufft mot ett kvickt West Ham som speciellt på andra målet tar Evans på sängen. Spelar på gränsen med ett gult kort vilket är oansvarigt som senior mittback.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Gör en duglig första halvlek defensivt men ser uppgiven ut i andra där han inte bjuder på mycket på sin kant.

Kobbie Mainoo: 5.5

Visar kampvilja, grisar, tacklar och visar dessutom en duglig passningsfot. Men trots sin ålder får vi hålla Mainoo till samma måttstock som alla andra, och inget annat kan sägas om misstaget som leder till det andra målet än att det är bedrövligt.

Scott McTominay: 4

Helt osynlig. Erbjuder egentligen inte mycket spelmässigt utan verkar prenumerera på en startplats på grund av sitt målfacit.

Antony: 3.5

Utbytt 73’. Får inte alls mycket uträttat. En otroligt frustrerande spelare.

Bruno Fernandes: 5

Varnad. Kaptenen försöker men när Bruno inte får till det brukar resten av laget inte riktigt klicka. Fortsätter att blanda och ge i år, och såklart bör vi lägga ribban högre. Drar åter igen på sig en varning enbart genom att gnälla.

Alejandro Garnacho: 6

Utbytt 85’. Uniteds starkaste anfallsvapen men slutprodukten saknas, något som tyvärr sammanfattar Garnachos spel på senare tid. Skulle ha gjort mål. Tynar likt många bort i andra där det offensiva spelet är obefintligt.q

Rasmus Höjlund: 5

Utbytt 57’. Dags att börja ställa krav på Höjlund i ligaspelet. Det räcker inte att älta ursäkter om att han inte får tillräckligt att jobba med, han måste börja visa framfötterna även i ligan.

Marcus Rashford: 4

Inbytt 57’. Glömde stundtals att han befann sig på plan. Ännu en dag att glömma för Rashford.

Facundo Pellistri: 5

Inbytt 73’. Kommer inte in i matchen överhuvudtaget. Nästan som att Antony inte lämnade.

Christian Eriksen: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sergio Reguilon: N/A

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5

Jag gillar beslutet att ge Willy Kambwala chansen i mittförsvaret. Hellre det än Reguilón på vänsterbacken. Däremot gillar jag inte att managern envisas med Antony och McTominay i startelvan. Ett mittfält med Mainoo, Sofyan Amrabat och Bruno borde ha större möjlighet att kontrollera West Ham. På högeryttern är det möjligt att Pellistri inte tillför något. Men det vet vi inte förrän han har fått chansen. Det vi vet är att Antony inte fungerar. (Betygsatt av Mikael Österdahl.)