Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Mount tillbaka i träning / Skadeuppdatering från Lisandro / Hannibal kan lånas ut

Dagens Unitedsvep kommer med en positiv uppdatering angående skadeläget på Mason Mount och Lisandro Martinez. Vi rapporterar även om lite transferrykten inför januarifönstret samt tittar på vilka Unitedspelare som ska spela AFCON nu i vinter.

Mount tillbaka i träning

Mason Mount är tillbaka på Carringtongräset efter en lång skadefrånvaro. Mount har varit borta med skadan sedan hemmavinsten mot Luton Town den 11:e november. Mount tränar ännu inte med laget utan genomförde onsdagsträningen individuellt.

Vi får hoppas på en positiv uppdatering kring spelarens tillgänglighet då Erik ten Hag håller sin presskonferens imorgon.

Skadeuppdatering från Lisandro

Lisandro Martinez gav oss en positiv skadeuppdatering under en intervju med klubbens media som släpptes idag. Lisandro har varit frånvarande från matchspel sedan Champions League matchen mot Bayern Munchen den 20:e september.

Spelaren har under de senaste veckorna tränat individuellt och Erik ten Hag har varit hoppfull att få tillbaka mittbacken i januari, ett hopp som spelaren själv verkar hålla gemensamt.

Min rehabilitering går fantastiskt, precis som jag vill, jag känner mig stark, gör allt rätt med Ibra [Ibrahim Kerem] sjukgymnasten, han har varit fantastisk.

Läs hela intervjun med Licha på manutd.com.

Hannibal kan lånas ut

Fabrizio Romano rapporterar att Hannibal Mejbri har goda chanser att lånas ut i januari då spelaren inte följer med det tunisiska landslaget till AFCON.

Sevilla, Olympique Lyon och Freiburg är alla intresserade av spelaren i januarifönstret.

Manchester United har även inlett förhandlingar kring ett nytt kontrakt för Hannibal.

Uttagna till AFCON

Två Unitedspelare kommer att saknas från truppen i januari/februari då de ska spela i AFCON för sina respektive länder.

Andre Onana

Det har varit mycket snack kring hur det skulle bli för Andre Onana och hans deltagande i de afrikanska mästerskapen. Nu står det dock klart att Onana följer med sitt Kamerun till Elfenbenskusten då han tagits med i truppen till turneringen.

Sofyan Amrabat

Sofyan Amrabat finns, som väntat, med i marockos AFCON-trupp. Amrabat gjorde senast en briljant VM-turnering med sitt Marocko som tog sig enda till semi-final i Qatar.

Gyökeres ryktas

Vi avslutar dagens Unitedsvep med ett roligt rykte sådär inför övergångsfönstret. Ryktet kommer från portugisisk media som länkar Manchester United med den svenske Sporting Lissabon forwarden Viktor Gyökeres.

Uniteds brist på anfallsalternativ gör att Erik ten Hag hade behövt en till spelare för att konkurrera med Rasmus Höjlund, som äntligen fick sätta sitt första ligamål i tisdags mot Aston Villa. Viktor Gyökeres har redan gjort 17 mål för Sporting sedan han anslöt till klubben från engelska Coventry i somras.

En värvning av Gyökeres i januari är såklart väldigt långsynt med tanke på att spelaren just anslöt till Sporting i somras. Svensken har även en utköpsklausul på 100 miljoner euros i sitt kontrakt. Ta detta rykte med en ordentlig skopa salt.