Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Varane kan lämna gratis / Brailsford på plats / Lindelöf får förlängt kontrakt

Årets första svep har fokus på mittbackarna Raphael Varane samt svenska Victor Lindelöf, samtidigt är det en ny sheriff i stan då Sir Dave Brailsford har gjort sitt första besök på Carrington. 

Varane får inte förlängt kontrakt

Matt Hughes (som eventuellt skall tas med en nypa salt) rapporterar att Manchester United har valt att inte aktivera Raphael Varanes kontraktsoption. Varane har en lön på 340000 pund i veckan, en lön som United vill sänka. Således är Varane fri att förhandla med andra klubbar från och med idag då hans kontrakt  går ut till sommaren.

Det lär inom en snar framtid komma fler nyheter gällande ett nytt kontraktserbjudande till den franska mittbacken.

Brailsford på plats

Sir Dave Brailsford var under gårdagen på plats på träningsanläggningen Carrington för första gången i sin officiella roll. Laurie Whitwell rapporterar att det var en lättsam första dag på nya jobbet för Brailsford som spenderade dagen med att hälsa på personalen samt få en rundtur av faciliteterna tillsammans med John Murtough och Patrick Stewart.

Whitwell skriver även att formella samtal med Erik ten Hag samt en utvärdering av klubben är högt upp på dagordningen för Brailsford.

Lindelöf får förlängt kontrakt

Den trovärdiga David Ornstein rapporterar att Manchester United har valt att aktivera Victor Lindelöfs kontraktsoption på ytterligare ett år. Kontrakten skulle gått ut i sommar och således skulle Lindelöf varit fri att förhandla med andra klubbar nu i januari. Nu går kontraktet istället ut sommaren 2025.