Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Trio förlänger / Ratcliffe inte ute efter pengar / Earps ryktas till PSG

Fredagens nyhetsvep tar sin utgångspunkt i gårdagens presskonferens med Erik Ten Hag. Vi fick där veta att klausulen att förlänga med ett år utnyttjas för Lindelöf, Hannibal och Wan-Bissaka medan klubben ”pratar” med Martial och Varane.

I övrigt bland annat nyheter om att Earps ryktas till PSG och att Flamengo är intresserade av Pellistri. 

 

Trio förlänger

Från gårdagens presskonferens blev det så klart att Victor Lindelöfs kontrakt förlängs med ett år och så gäller även för Aron Wan-Bissaka och Hannibal Mejbri. Vad gäller Raphael Varane och Anthony Martial, som har liknande situationer med utgående kontrakt, sa Ten Hag att samtal pågår. Han ville inte ge några ytterligare uppgifter utan hänvisade till klubbens interna process.

 

Liknande trupp mot Wigan – Onana med

Erik Ten Hag avslöjade igår att truppen kommer att vara liknande mot Wigan som i matchen mot Nottingham senast. Även om vi sett flera spelare såsom Casemiro och Martínez i träning lär de sannolikt inte vara redo ännu alltså.

Ten Hag bekräftade också att Onana finns med i måndagens drabbning men var lite mer osäker i sina svar om nästa helgs match mot Tottenham. Tidigare har vi rapporterat om att Onana kommer att ansluta till Kamerun först efter den matchen. Viss osäkerhet råder fortfarande.

 

Ratcliffe inte ute efter pengar

Enligt uppgifter från The Atletic har Jim Ratcliffe talat med anställda i Manchester United om att han inte har huvudsakligt fokus på att tjäna pengar av sin investering utan att han helt enkelt vill få tillbaka klubben till sin forna glans och vinna titlar.

Den nya delägaren säger att klubben har misslyckats det senaste decenniet och att INEOS är fast beslutna om att ta klubben tillbaka till sina högtidsdagar. Det gäller då främst att analysera varför United inte nått framgång och slagits om titlar den senaste tiden.

Igår bekräftade också Erik ten Hag att samtalen med Ratcliffe och INEOS varit mycket positiva hittills.

Earps ryktas till PSG

Inför denna säsong ryktades landslagsmålvakten Mary Earps till Arsenal. Nu kommer nya uppgifter om att Earps kan vara aktuell för Paris St. Germain. Enligt Telegraph förs diskussioner där Earps också är öppen för att stanna i United när kontraktet går ut i juni. Samtalen uppges dock gå trögt och det finns tidigare uppgifter på att Earps vill bort från Manchester.

 

Vidare vet vi nu att United kallat tillbaka den unga anfallaren Alyssa Aherne från Everton. Hon väntas ansluta till laget på Malta inom kort. Det gäller även Nikita Parris som är sjuk. Aherne skrev på ett proffskontrakt med United under våren 2023 och ses som en lovande talang. Det återstår att se om hon får speltid.

 

Flamengo intresserade av Pellistri

Från Brasilien kommer uppgifter att Flamengo är intresserade av Facundo Pellistri. Yttern som fått en del speltid i United under hösten verkar inte vara längst fram i kön hos Erik Ten Hag.

ESPN rapporterar om att det troligen inte blir någon förlängning för Anthony Martial. Han går i så fall som fri agent till sommaren efter över åtta år i United. Han anlände från Monaco 2015.

Toone nominerad

Ella Toone har varit en tongivande spelare i Manchester United och nomineras nu till månadens spelare för december. Hon har gjort 3 mål på 15 framträdanden så här långt under säsongen.

Ineos besök på Carrington

Tidigare under veckan besöktes  Carrington av Sir Jim Ratcliffe och Sir Dave Brailsford.

Nedan finns ett axplock av bilder från besöket.