Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Detaljer att reda ut kring Sancho / Inget United för Werner / Månadens spelare

Dagens Unitedsvep kommer med de senaste från övergångsmarknaden, där Jadon Sancho inte är långt ifrån att lämna klubben på lån. Vi rapporterar även att den bevakade Timo Werner inte kommer till Manchester då han är nära en flytt till Tottenham. I övrigt så vet vi nu vilka som blev månadens spelare i klubben för december.

Detaljer att reda ut kring Sancho

Det är nu endast detaljer som separerar Jadon Sancho från sin återkomst till Borussia Dortmund. Det var tydligt efter den första halvan av säsongen att spelaren bränt sina broar med huvudtränare Erik ten Hag och en låneövergång tillbaka till Dortmund ser ut att vara lösningen för alla parter. Medans klubbarna har kommit överens om lånet så finns det fortfarande några viktiga detaljer/problem att lösa innan affären är klar.

Dortmund är hoppfulla att Sancho ska kunna ansluta sig till truppen i tid till deras träningsläger i Spanien.

Inget United för Werner

Timo Werner är ett av forwardsalternativen som klubben har utforskat inför januarifönstret men den förra Chelsea spelaren verkar nu vara nära en utlåning till Tottenham Hotspur. Det återstår att se ifall Manchester United kommer att prioritera en annan forwardsvärvning under fönstret.

Månadens spelare

Månadens spelare i december har fastställts på herr och damsidan.

Alejandro Garnacho

Det behövdes inga enastående prestationer för att vinna månadens spelare på herrsidan efter en mycket dålig decembermånad. Alejandro Garnacho utnämndes dock till den bäste i laget efter sina två viktiga mål mot Aston Villa.

Ella Toone

Ella Toone blev månadens spelare på damsidan efter sina mål i ligamatcherna mot Tottenham och Liverpool.

Inomhusturneringar för ungdomarna

I helgen så spelar Uniteds U18 och U19 ungdomslag inomhusturneringarna REWE Junior Cup respektive Mercedes Benz Junior Cup i Tyskland. Igår så vann U18 sina två matcher med 7-1 samt 4-2 mot tyska motstånd. Idag så fortsätter vinsterna att rulla in, denna gång blev det 7-0 mot JSG Nörten och 5-0 mot JFV 37 Göttingen. Det blev även vinst i den senaste matchen (i skrivade stund) då Fortuna Dusseldorf besegrades.

Det går lite tyngre för U19, som förlorade sin första match i turneringen då Union Berlin vann med 4-1. Laget studsade dock tillbaka med en 4-0 vinst mot belgiska Union Saint-Gilloise.

Res med oss till Manchester!