Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wigan Athletic - Manchester United 0-2
Planenligt avancemang, men segersiffrorna borde ha blivit större

Manchester United reste de cirka fem milen västerut under kvällen före möte med Wigan Athletic i FA-cupens tredje omgång. Det blev också en planenlig seger för Erik ten Hags mannar som till slut gnetade till sig ett 2-0-resultat. Det borde dock ha varit det dubbla.

Wigan, som kämpar på i League Ones nedre regioner, hade inte mycket att säga till om under kvällen. Det märktes ganska väl att lagen ligger i helt olika divisioner, inte minst var den fysiska aspekten påfallande. Uniteds tonåringar var både starkare och snabbare, och väl med bollen gick det för det mesta för snabbt för hemmalagets del.

Men med det sagt så fanns ändå en del bekymmer i Unitedlägret. Målskyttet har varit ett stort problem hela säsongen, och nog för att man gjorde två idag så borde utdelningen varit större. Om vi leker med tanken att United hade stått för den här insatsen mot ett Premier League-lag hade det sannolikt stått en nolla i målkolumnen.

Ett tidigt mål inprickat av Diogo Dalot gav i alla fall lite ro. Wigan hotade någon enstaka gång, men på det stora hela hade André Onana med backlinje en lugn kväll på DW Stadium.

Matchen tillhörde i övrigt Kobbie Mainoo på Uniteds mittfält. 18-åringen styrde och ställde som om han var tillbaka och lattjade i akademilaget. Vissa spelare i hans ålder skickas liksom på lån till klubbar likt Wigan och gör oftast inget större väsen av sig. I bästa fall återvänder de och gör några a-lagsmatcher, för att sedan försvinna igen. Med Mainoo är det något helt annat, det är Paul Scholes-vibbar.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6

Gjorde en svettig räddning i början av matchen men hade det därefter hur lugnt som helst.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Hoten från Wigans vänstersida existerade inte, därmed en lugn afton defensivt för Wan-Bissaka. Framåt ganska kall.

Raphaël Varane: 6

Behövde sannerligen inte överanstränga sig ikväll. Knockad i andra halvlek, men som tur var handlade det inte om underkroppen.

Jonny Evans: 6

Likt sin franske kollega i mittförsvaret behövde inte heller nordirländaren röra många fenor. Någon nonchalant passning i första halvlek som kunde straffat sig dock.

Diogo Dalot: 6,5

Utbytt 83′. 1 mål. Såg ut att trivas bra ute till vänster med Rashford framför sig. Målskytt efter samarbete med engelsmannen. Hade inga större defensiva bestyr.

Scott McTominay: 5,5

Fyller på ofta och bra in i straffområdet. Kunde med lite mer tur och skicklighet blivit målskytt. Bör snarare hålla sig där uppe än på mittplatsen, som väl är hans egentliga utgångsposition…

Kobbie Mainoo: 7,5

…För faktum är att McTominay nästan blir överflödig när Mainoo finns där på mitten och dirigerar. 18-åringen visade upp en stor del av sitt register och var inblandad i det allra mesta, såväl framåt som bakåt.

Bäst på planen? Mainoo. 

Bruno Fernandes: 6

1 mål. Också inblandad i mycket och mestadels kreativ, men försvann bitvis. Fick till slut nätkänning från straffpunkten.

Alejandro Garnacho: 7

Utbytt 87′. Känns inte särskilt hämmad av att spela ute till höger, även om det idag kanske berodde mer på motståndet än argentinaren själv. Rapp och finurlig. Nära att bli målskytt med tungt vänsterskott.

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 90′. 1 assist. Underbetyg att 26-åringen lämnar planen mållös. Positivt att han ändå kommer till lägen och utmanar mycket, om än med blandad framgång.

Rasmus Höjlund: 5

Utbytt 90′. Det vill sig inte för dansken. Tidigare tyckte man sig ändå se tendenser, men dessa tendenser har stannat vid det. På ett övergripande plan är det naturligtvis både orättvist och ohållbart att Höjlund bär Uniteds anfallslinje på sina axlar, men här är vi och sanningen är att han inte är tillräckligt bra ännu.

Höjlunds första halvår i United är bekymmersamt på många sätt.

Willy Kambwala: n/a

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Omari Forson: n/a

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hannibal: n/a

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 5,5

Ställde ut en ordinarie startelva, vilket kändes väldigt väntat. Kunde möjligen ha gjort något byte tidigare i andra halvlek. Stort minus däremot för de osköna bytena på övertid med Hannibal och Forson. De kunde ha fått åtminstone tio minuter istället för två…