Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
United hyllar Beckenbauer / Oshoala på radarn / Ung målvaktstalang aktuell för United

Tisdagens nyheter innehåller hyllningar till legendaren Franz Beckenbauer som avled igår. Därutöver rykten om värvningar på både herrsidan och damsidan samt en kort rapport från turerna om Skinner-kritiska ramsor på Malta. 

 

United hyllar Beckenbauer

Vi nåddes igår av beskedet att den tyska fotbollslegendaren Franz Beckenbauer avlidit efter en tids sjukdom. Beckenbauer ses i princip som den störste tyske spelaren någonsin och nyheten blev därmed stor.

United hyllar självklart Franz Beckenbauer, bland annat med bilder på honom tillsammans med Sir Bobby Charlton. Två legendarer som varit rivaler på planen men som också förenas i sina insatser för fotbollen.

En av de spelare som varit i United och som hyllar Beckenbauer är Bastian Schweinsteiger.

Oshoala på radarn

United sägs vara intresserade av den nigerianska anfallaren Asisat Oshoala. Hon spelar för närvarande i Barcelona och kan ses som en rutinerad anfallare. Hennes kontrakt med Barcelona går ut den 30 juni i år.Oshoala har ett förflutet både i Liverpool och senare Arsenal. Hon har hittills gjort 7 mål på 11 matcher för Barcelona under säsongen.

Ung målvaktstalang aktuell för United

Queens Parks unge målvakt, 17-årige Callan McKenna, sägs vara aktuell för United enligt Daily Record. Den skotske u-landslagsmannen har spelat sju matcher för Queens Park i Scottish Championship innan han blev skadad och ses som en stor talang. Lägg märke till att det alltså inte handlar om engelska Queens Park Rangers. Läs mer här.

Skinner-kritiska fans upprörda

Damlagets fans riktar kritik mot klubben efter att de menar sig ha fått varningar när de kritiserade tränare Marc Skinner genom ramsor under match. Det skedde under matchen mot PSV Eindhoven under träningslägret på Malta. Historien förtäljer bland annat att en supporter som inte ens deltagit i de kritiska ramsorna (som gick ut på att Marc Skinner borde få sparken) ska ha blivit tillsagt av en av Uniteds säkerhetsvakter att sluta med de kritiska ramsorna.

Att få rikta kritik mot nuvarande tränare måste vara en rättighet uttrycker supportrarna. Klubben har tittat på omständigheterna och menar att säkerhetsvakten agerat på uppdrag av tränare och spelare för att undvika onödig konfrontation.

Sevilla sneglar på Hannibal

Sevilla väntar på att värvningen av franske Lucien Agoumé ska bli officiell, men har även siktet inställt på Uniteds Hannibal Mejbri.  Enligt uppgifter från Spanska AS ska Hannibal själv vara intresserad av att ansluta till Sevilla men Ten Hag vill inte gå med på ett lån. Hannibal får sparsmakat med speltid i United, men får trots allt minuter då och då.

 

U18 tar emot Arsenal

I kvartfinalerna i U18 Premier Leauge cup väntar Arsenal för Manchester Uniteds del.