Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tuffare krav på akademispelare / Martial tränar själv / Amrabat i vinst

Torsdagens nyheter innehåller uppgifter om att Martial tränar själv för att lyfta sig till en spelduglig nivå efter skada. Vidare hör vi att Ten Hag ställer hårdare krav på akademispelarna och att Amrabat och Marocko tog en enkel vinst i Afrikanska mästerskapen. 

Tuffare krav på akademispelare

Uniteds mindre bra spelaraffärer varit i blickfånget och kritik har även riktats mot att akademispelare behålls för länge. Ducker och The Telegraph menar nu att Ten Hag ökat kraven på akademispelare om de ska vara kvar och komma i fråga för seniortruppen. Standarden sätts med spelare som Kobbie Mainoo och Alejandro Garnacho. Spelare som varit på gränsen som Hannibal och Alvaro Fernandéz har inte riktigt nått upp till kraven.

Det hela ska vara ett led i att också ha mer pengar till viktiga affärer under transferfönstren och jämförs med Manchester Citys hårdare krav där spelare som Cole Palmer fått lämna trots en hög nivå.

Ten Hags hårdare krav sätts också i samband med att spelare som Elanga, Henderson, Iqbal och Garner inte är kvar i truppen.

 

Martial tränar själv

Anthony Martial har varit hårt drabbad av skador de senaste säsongerna och har inte fått till det United under säsongen. Efter sin senaste skada sägs han nu träna ensam i första hand för att komma tillbaka till  en spelduglig nivå. I nuvarande form ska han inte vara aktuell för spel enligt Daily Mail.

Vi vet också att Martials kontrakt går ut till sommaren och inte mycket tyder på att han blir kvar på sikt. Martial har gjort 2 mål på 19 matcher denna säsong.

 

Amrabat i vinst

Förra årets VM-semifinalister, Marocko, har spelat mot Tanzania i Afrikanska mästerskapen. Sofyan Amrabat spelade hela matchen och fick bra betyg, bland annat av eurosport.com. 

Marocko vann enkelt med 3-0 och en av matchens förgrundsfigurer var Hakim Ziyech. Målskyttar för Marocko Romain Saiss, Azzedine Ounahi och Youssef En-Nesyri. Tanzania gjorde det inte lättare för sig mot en av turneringens favoriter när mittfältaren Miroshi blev utvisad i andra halvlek.