Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newport County - Manchester United
Här ska inga cupmirakel ske

Det känns som en evighet sedan Manchester United spelade en fotbollsmatch. De två veckorna sedan ligamötet med Tottenham har nästan gått i slow-motion och därför så känns det extra kul att det äntligen är dags för lite fotboll igen, även fast morgondagens motstånd inte riktigt håller samma mått som Spurs. Newport County på bortaplan ska såklart vara den enklaste matchen på säsongen men det är ju trots allt FA-Cupen, en turnering där allt kan hända.

Manchester United

Tottenham matchen känns så långt bort nu att det nästan är svårt att använda prestationerna vi såg då som referens till morgondagen. Spelarna har hunnit både träna och semestra sedan dess och det är mycket oklart vilket slags lag vi kommer att se kliva ut på mäktiga Rodney Parade. Det positiva är att spelarna borde vara rejält utvilade och fräscha inför matcherna som kommer. Det negativa är att vi säkert kommer att se ett ganska lojt United imorgon. Inget av det borde såklart spela någon roll då vår trupp borde slå Newport i sömnen med minst tre kassar.

Känner vi vår älskade huvudtränare rätt så kommer det säkert att bli den bästa möjliga elvan imorgon. Man kan ju tänka att detta hade varit en fantastisk möjlighet att ge några av ungdomarna chansen att skina. Jag kan också tänka mig att Ten Hag ser detta som ett bra sätt att ge spelare som kommit tillbaka från skador lite bättre matchform, specifikt Lisandro Martinez är en spelare som såklart ska spelas i form.

En spelare som säkert hade startat imorgon är Andre Onana, som spelat varje match sedan ankomsten från Inter i somras. Nya andramålisen Altay Bayindir har tålmodigt väntat på sin chans att debutera för United och som Erik ten Hag bekräftade i gårdagens presskonferens så är det äntligen dags för Bayindir. Detta såklart för att Onana fortfarande spelar i de Afrikanska Mästerskapen med sitt Kamerun.

Imorgon så är det äntligen dags för Altay Bayindir att debutera för Manchester United.

Lisandro Martinez känns som sagt som en given spelare imorgon, från startelvan eller bänken. Luke Shaw är en annan spelare som nyligt kommit tillbaka från skada och kan mycket väl hitta till startelvan. Jag tror även att Raphael Varane och Diogo Dalot kommer att spela från start. Detta skulle betyda att Ten Hag ställer upp med starkast möjliga backlinje (i mitt tycke). Det borde kanske inte behövas mot ett League Two motstånd men jag tror att Ten Hag vill använda varje tillfälle för att kunna spela ihop sitt bästa lag.

Kobbie Mainoo visade upp sig rejält när United tog sig förbi Wigan i den förra rundan och känns given på mittfältet imorgon. En spännande pjäs som är tillbaka efter en längre skadefrånvaro är Casemiro. En mittfältsduo med den rutinerade brassen tillsammans med unge Mainoo känns spontant väldigt spännande. Framför dem så brukar det vara startgaranti på Bruno Fernandes.

Casemiro tillbaka? Ja tack.

Marcus Rashford är ett frågetecken på grund av sjukdom och därför så lär vi se Alejandro Garnacho tillbaka på vänsterkanten imorgon. Det hade varit kul att se Amad få spela till höger i Garnachos ställe men det känns mer troligt att Antony får spela där. Den brasilianske yttern var Uniteds enda målskytt mot Burnley i den stängda vänskapsmatchen som tog plats i veckan. Rasmus Höjlund gjorde mål för två veckor sedan mot Tottenham och vi hoppas såklart att han kan fortsätta bygga på målkontot.

Möjlig startelva:

Newport County

Walesiska Newport County har spelat i englands fjärde division sedan säsongen 2013/14 och har ofta funnit sig på den lägre halvan av tabellen. Denna säsong är mer av samma för Newport som just nu sitter på en 16:e plats i tabellen. Formen har dock varit ganska bra på senare tid och förlust har det inte blivit sedan den 23:e december. På vägen till detta cupmöte med Manchester United så har Newport gått segrande mot Oldham, Barnet och Eastleigh.

Huvudtränare Graham Coughlan gillar att ställa upp med en fembackslinje med tre mittfältare och två anfallare. Keeper Nick Townsend vaktas främst av mittbackar Scott Bennett och James Clarke. Senast mot Wrexham så var dock irländske mittbacken Ryan Delaney en stor pjäs och kan vara en att hålla koll på i defensiven. Kollar vi offensivt så är 26-årige Will Evans den stora stjärnan med sina 15 ligamål denna säsong. 19-årige Seb Palmer Houlden blev målskytt senast när Wrexham besegrades och chanserna är stora att han startar brevid Evans.

Det är ett i princip skadefritt Newport agerar värdar till Manchester United på vad som kommer att vara ett fullsmetat Rodney Parade imorgon.

Möjlig startelva:

Historik

Morgondagens match blir det första mötet någonsin mellan Newport County och Manchester United.

Visste ni att…

 • Newport County är ett av de fem walesiska lagen som spelar i den engelska fotbollspyramiden. De andra lagen är Cardiff City, Swansea City, Wrexham och Merthyr Town.
 • Regan Poole är en spelare som representerat både Manchester United och Newport County.

Matchinformation

Newport County
Manchester United
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Söndagen den 28 januari 2024, 17.30
Plats: Rodney Parade, Newport
Domare: David Coote
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Martial (skadad, april/maj)
 • Onana (afcon, inget datum)
 • Amrabat (afcon, inget datum)
 • Lindelöf (ljumske, inget datum)
 • Malacia (knä, inget datum)
 • Mount (skadad, slutet januari)
Tveksamma:

 • Evans (sjuk, liten chans)
 • Rashford (sjuk, liten chans)
FORM
O17/12LiverpoolBPL0-0
F23/12West HamBPL0-2
V26/12Aston VillaHPL3-2
F30/12NottinghamBPL1-2
V8/1WiganBFA2-0
O14/1TottenhamHPL2-2

Newport County

Skador och avstängningar:

 • Seberry (brutet vadben, februari)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O29/12Crewe AlexandraHLeague Two1-1
O1/1Sutton UnitedBLeague Two1-1
O6/1EastleighHFA1-1
V13/1DoncasterBLeague Two1-0
V16/1EastleighBFA3-1
V20/1WrexhamHLeague Two1-0

United mot Newport

Inga tidigare möten.