Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
Jag är redo för att bli sårad igen

För en som under en längre tid har investerat i Manchester United-aktier av ren hängivenhet så känns det väldigt verkligt när man får ett erbjudande att sälja dessa till ett högre pris. Nästan som om det var Sir Jim Ratcliffe själv som knackade på dörren.

Nu var det här en ingress som kanske kändes som blygsamt skrytsam, men för att förtydliga så har man varken tjänat eller förlorat pengar på den här aktien. Den är väl någorlunda plus minus noll. Men samtidigt är det här kanske startskottet för någon form av ombyggnad av klubben. Personer av olika roller sparkas hit och dit och det är nog för tidigt att dra någon form av slutsats av vad det här kommer att landa i. Känslan – om man utgår från vilka personer som kommit in i klubben är väl att ten Hag kommer att ha mindre och mindre att göra med spelarvärvningar. Det kanske också är något bra med tanke på vad som värvats in hittills. För helt ärligt så har det varit bedrövligt.

“ett sportsligt titanic”

Vad som händer på planen? Ja, det vet vi ju naturligtvis inte ännu. Förutom att man förlorade med 3-1 mot Burnley i någon form av träningsmatch som handlade mer om att konditionera laget än något annat. Och det är ju som alla andra träningsmatcher, betydelselöst. Sen vad hela Ineos och Sir Jim Ratcliffe kommer att bidra med rent sportsligt går ju bara att spekulera i. Men det positiva är att Glazers “förlorar” 25 procent av klubben och det är väl ett steg i rätt riktning. Sen har vi Newport som motståndare imorgon och det känns ungefär på samma nivå som Burnley bakom stängda dörrar. Förhoppningen är ju att man för en gångs skull inte spelar sitt “bästa” lag utan låter ungdomarna få chansen men ten Hag har en tendens göra det exakt motsatta av det man vill. Det kommer så klart bli det bästa laget och en uddlös 1-0 vinst. Det är tyvärr den pessimisten man har kommit att bli på grund av säsongen som har varit.

Sen ska vi inte glömma att ten Hag hänger på en skör tråd. Och om tråden redan var skör tidigare så tror jag att den är bra tunnare nu än tidigare. Jag är i alla fall av den fallenheten att Sir Jim Ratcliffe vill komma in och sätta en positiv prägel på laget direkt och kommer nog inte att acceptera taskiga resultat. Jag är helt övertygad om att han vill att det här ska bli en sportslig succé och just nu är det ett sportsligt Titanic som han behöver bärga upp från botten av Atlanten. Tiden får utvisa om han är rätt man för kostymen eller dykardräkten.

“Jag är redo för att bli sårad igen”

Sen på något vis kommer inte det här påverka vår spelartrupp särskilt mycket. Den eviga utrensningen av spelare som inte ska representera oss är lika uråldrad som uttjatad. Det blir aldrig någon rensning och varken Sir Jim Ratcliffe eller Ineos kommer att lyckas med det heller. Nu är det pessimisten i mig som återigen talar men vi har hört det så många gånger förr och det händer liksom aldrig. Däremot kanske vi inte köper spelare för överpris och vi kanske gör en bättre bedömning av spelaren innan vi kastar en miljard på bordet för en championship-spelare. Inga namn nämda.

Summa summarum så är jag försiktigt optimistisk med Sir Jim Ratcliffe. Jag är redo för att bli sårad igen. Rakt in i Manchester-United-hjärtat.

Res med oss till Manchester!