Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Toppfotboll kräver en viss livsstil / Mourinho vill tillbaka / Lagnytt

Dagens Unitedsvep kommer med den andra delen av Erik ten Hags presskonferens inför dagens match. Vi bjuder även på ett bisarrt tränarrykte med Jose Mourinho som huvudperson. Vi kan också rapportera om några hälsouppdateringar på spelare som närmar sig återkomst till fotbollsplanen.

Ten Hags presskonferens del 2

Igår kväll så släpptes den andra delen av Ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Wolves. Temat på frågorna? Marcus Rashford såklart.

Om Rashford

Erik ten Hag fick många frågor angående Marcus Rashford efter att spelaren varit ute och festat sent på natten innan en träning. Ten Hag avfärdade nästan alla Rashford-relaterade frågor och insisterade att den dispyten var uppklarad.

Om vad som krävs av den moderna fotbollsspelaren

Spelarna på den här nivån måste klara sig själva. Det är vad du kan kräva av spelaren. En spelare måste veta vad som är bra och vad som inte är bra. När man vill spela toppfotboll kräver det en viss livsstil, alltid.

Om Rashfords situation kontra Jadon Sancho

Vi kan reda ut allt internt, men Jadon valde att gå ut offentligt.

Om utvecklingen offensivt

Man ser i de två senaste Premier League-matcherna, jag tror också att i Wigan-matchen var det tydligt att du ser framstegen mellan Marcus Rashford och Rasmus Höjlund, och speciellt nu, laget bakåt blir starkare och det växer. Det ger en bra anda och stämning i laget och även att se framstegen från Alejandro Garnacho är väldigt positivt.

Om att stödja sina spelare

Självklart är det en del av jobbet, att stötta sina spelare. Men vi har också folk i den här klubben som hjälper spelarna med det. Men när du är en spelare i Man United, så måste du klara dig själv och du måste ta ansvar för din prestation

Mourinho vill tillbaka

Daily Mail rapporterade igår att Jose Mourinho vill tillbaka till Manchester United efter att den legendariske tränaren sparkats från sin post i italienska AS Roma. Mourinho fick lämna Manchester United i december 2018 och känner fortfarande att han har saker att utföra i klubben. Mourinho sägs även vara väldigt intresserad av att jobba med Uniteds nya fotbollsregim under Sir Jim Ratcliffe och INEOS.

Det behöver kanske inte sägas men detta är såklart ett rykte att ta med en nypa salt.

Lagnytt

Vi har fått hälsouppdateringar från Erik ten Hag kring flera långtidsskadade spelare som siktar på att återvänta till planen i februari.

Victor Lindelöf

Lindelöf tränar med laget igen efter en ljumskoperation som hållit svensken ur spel sedan vinstmatchen mot Chelsea i december.

Tyrell Malacia

Det har varit en säsong utan fotboll för Tyrell Malacia som hittills missat hela säsongen med en jobbig knäskada. Vänsterbacken närmar sig dock spel igen då han är tillbaka på Carrington-gräset.

Mason Mount

Även Mason Mount är tillbaka på gräsmattan efter en vadmuskelskada som hållit sommarvärvningen ur spel sedan vinsten mot Luton den 11:e november.

Onana & Amrabat

Andre Onana och Sofyan Amrabat kommer också att ansluta sig till truppen omgående efter att både Kamerun och Marocko eliminerats från Afrikanska Mästerskapen.