Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton Wanderers - Manchester United 3-4
Yngst på plan tar störst ansvar!

Två mittenlag möts en torsdagskväll i februari. Inte riktigt så vi hade tänkt Uniteds säsong. En stark elva ställdes på plan, åtminstone på pappret. Vi har ett tag velat se just Casemiro med unge Mainoo centralt. Det var ett bra team idag och kan bara bli bättre framöver. I övrigt finns det förstås väldigt mycket att säga om kvällens tillställning. Den här texten redigerades ett par gånger, så mycket kan man säga.

United började matchen piggt och fick också ett tidigt mål. De blev sedan passiva i mitten av andra när Wolves får komma rättvända med yta. Som tur är saknar vargarna kvaliteten att få till det i avgörande situationer. När Höjlund sedan får ett mål lite till skänks genom fint förarbete av firma Rashford-Shaw så kändes det avgjort för en gångs skull. Men så var det naturligtvis inte.

Att Wolverhampton bjuds på en straff av domaren och också in i matchen är trist, riktigt trist. Den som åter skulle skapa lugn var förstås Scott McTominay när man minst anar det. Sedan panik igen genom ett skitmål till. Och en kvittering på kontring när alla mittbackar står i fel straffområde. Nattsvart. Och då kliver unge Mainoo fram och tar ansvaret med extraordinär klass. Att det ska behöva vara så är kanske knepigt men då finns i alla fall hopp om framtiden.

Vi tar också med oss att vi hade lite flyt med målen framåt för en gångs skull. Stabiliteten i backlinjen ger överlag ett annat lugnt och i själva verket borde den offensiva linjen avgjort matchen mycket tidigare. Med rätt beslut och lite mer tajming hade vi haft minst två-tre mål ytterligare framåt efter första halvlek. Då hade paniken undvikits.

Tre viktiga poäng trots onödig spänning. Vi tar med oss allt det positiva vi kan till söndag för är det några vi måste slå så är det faktiskt West Ham United. Kanske får någon betyg i överkant när tre mål släpps på Wolverhampton men trion Martinez, Casemiro och Mainoo lovar klart gott.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 5

Tillbaka från Kameruns bänk. Svajar en del både i utrusningar och vid mållinjen,  tyvärr.

Diogo Dalot: 6

Gör det han ska men inte mer idag.

Raphael Varane: 6

Tillbaka i samarbetet med Martínez och har oftast fötterna på rätt ställe men känns lite osäker i takt med Wolverhamptons forcering.

Lisandro Martínez: 8

Fint att ha honom tillbaka. Stabil och hård i backlinjen och viktig i uppspelsfasen.

Luke Shaw: 6

Jodå, förhållandevis stabil och är alltid farlig i offensiven. Ligger bakom tvåan.

Kobbie Mainoo: 9

Fortsatt stark på mittfältet med Casemiro, hindrar ofta omställningar. Kanske överskuggades han av läromästaren idag innan han avgjorde matchen men vilken briljans och ansvar han tar på övertid!

Casemiro: 8

Ser otajmad ut från start och varnad direkt. Men sen händer något. Hjälper backlinjen och mycket brytningssäker. Närmar sig brassen månne gammal form. Orsakar inte straff enligt mig.

Bruno Fernandes: 6,5

Styr och ställer. Går absolut att kritisera för vissa aktioner idag, borde gjort både mål och assist. Men frågan är vad Uniteds offensiv vore utan lagkaptenen.

Marcus Rashford: 7

Uppenbarligen nyktrat till. Fint placerad etta och överlag pigg i löpningar. Bleknar i andra.

Alejandro Garnacho: 6

Växt till en gedigen startspelare men måste börja visa spets igen. Slår bort några avgörande passningar.

Rasmus Højlund: 7

Den höga potentialen syns tydligt. Växer in allt mer i PL och ser lugnare ut. Får tvåan lite till skänks men där och stör både då och i övrigt.

Scott McTominay: 7

Inbytt 73. Grymme-Scott! Nära två mål.

Antony: 5,5

Inbytt 73. Ett ok inhopp, inte mer. Blandar och ger.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Omari Forson: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas

Johnny Evans: n/a

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställer ut rätt elva och gör kanske rätt byten. Men till slut blir det ju ändå sådär med alla mittbackar därute.