Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Van Persie är “prao” / Maguires överklagan skjuts upp / Frank intresserad av Eriksen igen

I kvällens nyhetssvep tar vi upp att Robin van Persie just nu är “prao” hos United. Vi tar även upp nyheter om Harry Maguires Greklandsdrama 2020 och att lagkaptenen i The Busby Babes, Roger Byrne, fått en egen minnessten. 

Van Persie är “prao”

Denna veckan är legendaren Robin van Persie “prao” på Carringtons träningsanläggning. Det handlar om ett led i hans vidare tränarutbildning då det nederländska förbundet kräver en period hos en klubb utomlands. Det hela är såklart en del i relationen med Ten Hag. Robin van Persie kommer bland annat att studera träningar och intervjua ledarstaben.

Maguires överklagan skjuts upp

Harry Maguire blev anklagad för att ha attackerat poliser i tjänst när han befann sig i Grekland med sin familj 2020. Han är även anklagad för mutbrott. Vi kommer alla ihåg historien. Maguire vill nu rentvå sitt namn beskriver The Guardian och har överklagat den villkorliga domen på 21 månader. Nu meddelar grekiska rättsinstanser att de inte behandlar överklagan just nu, den är helt enkelt satt på paus.

Anledningen är att nya skatteregler utlöst en strejk bland advokater i Grekland och det gör att endast akuta ärenden tas upp just nu. Maguire har med sin överklagan velat rentvå sitt namn häva den villkorliga domen. Det är inte första gången det hela försenats. Även förra våren fick ärendet skjutas upp då Maguires advokat Alexis Anagnostakis inte kunde delta pågrund av en schemakonflikt.

Advokaten som representerar poliserna menar att de är medvetna om att sådana här ärenden kan ta tid i Grekland och att de har tålamod.

 

Frank intresserad av Eriksen igen

Enligt uppgift är Tomas Frank i Brentford öppen för att ta tillbaka Christian Eriksen i laget. Eriksen som lämnade Brentford för Manchester United på fri transfer har inte fått så mycket speltid när flera spelare (Mainoo, Casemiro) är tillbaka från skador.

Eriksen har endast startat nio matcher under säsongen och rykten går om att han kanske lämnar till sommaren. Ändå har han visats sig vara nyttig för United i matcher som gått i stå och som behöver danskens kreativitet och passningsspel.

Frank välkomnar Eriksen även om han förstod att han gick till United. Frank säger:

Han är alltid välkommen tillbaka! Jag tror han vet om det mycket väl. Och vi vet att han hade en bra tid här.

Byrne hedrad med minnesmärke

Lagkaptenen i United vid tiden för München-katastrofen tillika landslagsmannen, Roger Byrne, har aldrig haft en grav eller minnesmärke som fans och andra kan besöka. Detta uppmärksammades av Uniteds supportrar som nu har ordnat ett minnesmärke.

Själva ceremonien och avtäckningen skedde vid Manchester Crematorium och hade hållits hemlig på förhand. Steve Donoghue, talesperson för Stretford Enders fans’ group säger att det fanns goda skäl för det då alltför många hade kommit annars vilket inte hade funkat. Nu finns i alla fall ett minnesmärke för Byrne på plats.

Ian McCartney, som har skrivit en biografi om Roger Byrne, ledde själva avtäckningen.

 

 

Riviere till landslagsspel – missar matcher

Uniteds Jayde Riviere är uttagen till Kanadas landslag till den amerikanska cupen Concacaf W Gold Cup. Hon kommer därmed att missa några matcher, bland annat mot West Ham och kommande kvartsfinal i FA-cupen. Troligen kommer hon finnas kvar för spel borta mot Arsenal 17 februari innan hon lämnar för landslagsspel.

Läs mer om cupen och Kanadas lag här.

Res med oss till Manchester!