Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
”VAR tar för lång tid” / Bekräftat cupmotstånd / Riviere befaras skadad

Dagens svep kommer med en bekräftad cupmotståndare, nya uttalanden från ligans sportchef där de negativa aspekterna av VAR belyses, en möjlig skada för landslagsaktuella Jayde Riviere samt en nominering för en av våra ungdomar.

Forest väntar i cupen

Uniteds nästa möte i FA-cupen kommer att vara Nottingham Forest, efter deras 1-1 match mot Bristol City avgjordes på straffar. Forest blir sedermera Uniteds första cupmöte mot en Premier League-motståndare, efter att ha städat av League One och League Two-motstånd i form av Wigan Athletic och Newport County respektive.

Premier League medger att VAR ”tar för lång tid”

Tony Scholes, till vardags fotbollschef för Premier League, har medgivit att användningen av VAR i ligaspelet medför ”alldeles för många VAR-checkningar” och att det tar ”alldeles för lång tid”, något som enligt Scholes har påverkat supporterupplevelsen negativt. Enligt Scholes är upplevelsen för supportrarna ”inte ens nära tillräckligt bra”.

Scholes vill snabba på VAR-checkningar men säger samtidigt att det är viktigt att man samtidigt inte försakar träffsäkerheten i besluten.

Riviere befaras skadad

Enligt fotbollsreportern Mariam Kourabi finns det en möjlighet att Rivieres skada mot Brighton senast är mer allvarlig än vad det först verkade. Enligt Kourabi finns det en möjlighet att den kanadensiska landslagsspelaren inte kommer vara tillgänglig för spel inför CONCACAF Gold Cup (den första av dess slag på damsidan) som går av stapeln om mindre än två veckor.

Mather nominerad som månadens spelare

Uniteds Sam Mather är en bland åtta kandidater till att vinna priset som månadens spelare i Premier League 2, Premier Leagues U23-liga. Mathers största bedrift under januari var i matchen mot Norwich, där Mather gjorde fyra mål mot Norwich i Uniteds 4-2 seger.