Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Blåa kortet / Nya regler röstas fram / Match framflyttad

Dagens Unitedsvep handlar främst om det nya ”blåa kortet” som rapporterats ska införas i elitfotbollen. Vi kan även rapportera att Premier League klubbar har röstat fram nya tuffare regler kring sponsorer. I övrigt så har en U21 match flyttats fram på grund av vädret.

Blåa kortet

Det var igår som The Telegraph rapporterade att ett nytt blått kort var påväg att införas i toppfotbollen. Det skulle vara det första nya kortet sedan de klassiska gula och röda korten infördes vid VM 1970. Det blåa kortet skulle fungera som en slags 10 minuters temporär utvisning vid spelförstörande regelbrott eller dåligt beteende mot domarna. Dessa ”sin-bins” har använts i gräsrots och ungdomsfotbollen länge och hjälpt tackla osportsligt beteende.

FIFA har dock gått ut och förklarat rapporteringarna om det blåa kortet som felaktiga.

Nya regler röstas fram

Premier League klubbar har röstat fram tuffare regler angående associerade affärer och sponsorer. Reglernas syfte är att stoppa sponsringsavtal från bli artificellt uppblåsta.

Premier League har dock hotats från en klubb med en potentiell juridisk kamp angående regeländringen. Det är ingen överaskning att klubben i fråga tros vara Manchester City.

Match framflyttad

Manchester United U21s match mot Southampton i Premier League 2 som skulle spelas fredag kväll har flyttats på grund av det vintriga vädret.

Snows Stadium, arenan där matchen skulle spelas (ja den heter faktiskt så) är dränkt i vatten och matchen har därför flyttats till ett senare datum som ännu inte är bekräftat.

Läs mer på manutd.com