Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Aston Villa - Manchester United 1-2
Grymme-Scott avgör igen!

En ytterligare måste-match när det gäller kampen om topp-4 stod på agendan denna söndagskväll. Ett ordentligt test. Aston Villa har blandat och gett i de senaste matcherna,  men kom ut med en bra startelva på ett kokande Villa Park. United tog utmaningen och en mycket efterlängtad seger borta mot ett topplag. Hög tid. 

United började matchen bra och det såg hoppfullt ut helt klart. Villa tilläts dock ta över stafettpinnen ganska tydligt i mitten av andra tyvärr och det såg otryggt ut i backlinjen ett längre tag. Kan också bero på att firma Mainoo/Casemiro inte såg riktigt lika stabila ut på mitten som senast. Villa fick dock inte in bollen trots flera goda chanser.

Även i andra halvlek kommer Villa ut starkt och det är ren reflextur och en för dagen mycket bra Onana som gör att Watkins inte kvitterar direkt. United tillåts kontra men har inte riktigt rätt kvalitet för dagen. Alla satt och väntade på en kvittering och den kom såklart. Därefter böljade matchen fram och åter. Villa kom i flera farliga lägen men det fanns också gott om omställningar för United.

Överlag känns det som en för stillastående backlinje i rött vilket såklart kan vara lätt att säga när man studerar reprisbilder. När matchen står och väger som mest är det såklart McTominay som kommer in och dundrar in bollen igen. Så ska det vara i år!

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 8

Flera klassräddningar i båda halvlekarna. Visar belackarna. Värd högt betyg idag.

Diogo Dalot: 8

Börjar starkt mot Watkins idag. Mycket bra överlag, mattas lite och lider en del av att hela backlinjen ser väl stillastående ut.

Harry Maguire: 7

Startar på Martínez plats. Ingen lätt uppgift men visar självförtroende av ett helt annat slag än tidigare. Assist och kunde lätt hamnat i målprotokollet.

Raphael Varane: 6

Behöver hjälp mot Watkins i fart och ser lite trög ut i flera situationer. Spelar upp sig.

Luke Shaw: 6

Viktig idag åt båda håll. Tvingas tyvärr utgå vilket inte gör backlinjen mer trygg, tyvärr.

Kobbie Mainoo: 6,5

Växt till en självklar startspelare på mitten. Trygg och smart med boll, men på efterkälken hemåt i några situationer för dagen.

Casemiro: 6,5

Otroligt viktig utan att vara sådär dominerande som förra året. Oturligt varnad igen. Avgörande i slutet för att döda tid.

Bruno Fernandes: 6

En inledning utan att kaptenen rör bollen men sedan mer  involverad som alltid. I flera fina lägen utan att få bollen.

Marcus Rashford: 7

Lite osjälvisk till en start. Tar sedan lägen. Ser allt bättre ut och löper även i defensiven som vi gillar starkt.

Alejandro Garnacho: 7
Pigg igen på högerkanten. Bara kvaliteten och målen som fattas idag.

Rasmus Højlund: 7

På tå igen, rätt plats vid ledningsmålet. Behöver mer att jobba med.

Victor Lindelöf: 5,5

Inbytt 45. Kommer in istället för Shaw, svårt. Gör det ok ändå.

Scott McTominay: 8

Inbytt 73. Vad fan säger man, grymme-Scott igen!

Sofyan Amrabat: n/a

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johnny Evans: n/a

Inbytt 92. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Känns inte som han får den grundläggande taktiken att sitta idag. Men slänger sedan in McTominay i rätt minut och det räddar honom och hela laget.