Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag räds inte bortaatmosfären / Sviten fortsätter för U18 / Mengis intervju

Ten Hag fick frågor om INEOS, sportchefsrollen och känslan i klubben inför matchen mot Luton. Utöver det höll U18 fast vid sin obesegrade svit och Teden Mengi berättar om sin tid i United inför söndagens match.

Atmosfär räds inte och fullt stöd för INEOS

Mer från torsdagens presskonferens redogörs för.

Ten Hag blir inte påverkad av Kenilworth Roads ”särskilda” atmosfär. Det blev bortviftat med glimten i ögat då Ten Hag frågade vad som var så särskilt med Lutons hemmaborg, om de inte spelade med 11 spelare, om de inte hade domare eller om planen hade andra dimensioner? Det poängterades att United spelar sitt spel och anpassar sig till alla olika miljöer.

Klubben står helt bakom INEOS och deras idéer angående United. Det är viktigt att klubben anammar nya strategier för att föra klubben framåt. Känslan är god i A-laget, och när det går bra för A-laget smittar det givetvis av sig på hela klubben.

Sportchefsrollen som diskuterats flitigt det senaste är en viktig sådan. Kommunikation med en sportchef angående fotbollsfilosofi, spelarprofiler och vad ett lag behöver är väldigt viktigt. Rätt spelare som också är rätt karaktärer är det viktigaste för ett lags framgång och det är en lång process bakom. Det är så intensivt i fotbollstoppen med så många matcher att man behöver folk runtomkring som stöd, och Ten Hag har fullt förtroende att United alltid letar efter den bästa. Ten Hag är inte insatt i ändringar i ledningen eller potentiella rekryteringar utan jobbar med laget och är nöjd med konstruktionen han jobbar i.

U18 fortsatt obesegrade

Uniteds U18 byggde vidare på sin svit i ligaspelet mot Nottingham Forest tidigare idag. 2-2 blev resultatet och med det så är det 16 raka matcher i ligan utan förlust för Adam Lawrences gäng.

United behövde bara fem minuter besökstid i Nottingham för att ta ledningen. Ett fint samarbete mellan lagdelarna ledde till att Gabriele Biancheri kunde stöta in 1-0 tack vare ett lågt inlägg från skippern Finley McAllister. Det kunde blivit dubbla assist för McAllister som serverade Ashton Missin efter tjugo men domaren bedömde att bollen var ur spel under uppbyggnaden.

Sju minuter senare kunde dock United jubla igen då olycklige Sinclair i Forest lyckades sjabbla in bollen i eget nät. Forest lyckas dock reducera bara en dryg minut senare. United har ett flertal fina lägen men 2-1 står sig in i paus.

Hemmalaget storsatsade i andra och en provspelare lyckades sätta dit 2-2 i 57:e minuten, som också blev slutresultatet. Enligt rapporter ska provspelarens identitet vara Adam Berry, en regelbunden spelare för Uniteds U18 förra säsongen men som nyligen bekräftade att han har lämnat klubben. Berry har inte spelat en minut för United på hela säsongen, och Berrys namn har dessutom tagits bort från trupplistan på Uniteds hemsida.

Mengi i intervju inför söndagsmötet

Teden Mengi, som nyligen lämnade United för spel i Luton Town, gjorde igår en intervju med The Sunday Times inför sitt andra möte med sin gamla klubb på söndag. Unitedprodukten, som tillhörde akademin från att han var 6 år gammal tills han var 21, har fått bra med speltid för sin nya klubb i syd. Beslutet att lämna United beskriver han som ett modigt och påfrestande beslut” men ett nödvändigt sådant. Enligt Mengi var det svårt att syna en framtid där veckolig speltid i United var möjlig.

I intervjun får vi bland annat veta vilka spelare Mengi såg upp till under hans korta sejour i A-laget, livets läxor och svårigheter som hur man skiljer på självförtroende och arrogans, och hur mycket tränare som Kieran McKenna och Wayne Rooney, som tränade honom i Derby, har betytt för hans karriär. En mycket läsvärd intervju med en av våra egna.