Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ashworth kostar skjortan / Ramsay ryktas till USA / Palace i cupen

Dagens svep är av det kortare slaget men den senaste tidens favoritämne behandlas såklart: Dan Ashworth. Utöver det ryktas en av våra assisterande till västliga längdgrader och Palace står för dörren för våra ungdomar.

Ashworth arbetsbefriad – Newcastle kräver hög lösen

Dan Ashworth, favoriten för att bli Uniteds nya sportchef, har blivit arbetsbefriad av Newcastle efter gårdagens rapporter att Ashworth har bett sin arbetsgivare att få lämna klubben för att ansluta till United.

Ashworths kontrakt löper dock till 2026, och Newcastle kräver enligt David Ornstein hela 20 miljoner pund för att släppa 52-åringen till Manchester United, en summa som man inte ska vara villiga att hosta upp. I mellantiden så får Ashworth hela sin lön utbetalad under sin arbetsbefrielse.

Någon formell kontakt klubbarna emellan har ännu inte skett, men förhandlingar förväntas påbörja snarast.

Ramsay kan bli yngsta någonsin i staterna

Uniteds assisterande tränare Eric Ramsay är enligt The Athletic nära att ansluta till Minnesota United som deras nya A-lagstränare. Det hade gjort den 31-årige Ramsay till den yngsta heltidstränaren i MLS historia.

Ramsay, som anslöt till klubben som tränare i fasta situationer under Solskjaer, har stigit i hierarkin och har spelat en betydande roll i Ten Hags tränarstab. Efter sin tid som assisterande tränare i Wales landslag öste huvudtränare Rob Page beröm över Ramsay och kallade honom ”en av de bästa unga tränarna i fotboll för tillfället”.

Palace väntar i semi på Carrington

Crystal Palace kommer stå för motståndet på Carrington den 2 mars när semifinal i Premier Leagues U18-cup nalkas. Efter att ha toppat gruppspelet och slagit ut Arsenal i kvartsfinalen med 4-2 jagar Adam Lawrences ungtuppar en finalplats i turneringen för första gången någonsin.