Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

unitedsvepet
Jakten på Ashworth / Roys ersättare på plats / Oväntad matchhjälte

Crystal Palace har fått en ny tränare, U-21 har besegrat Manchester City efter mål av en 37-åring och jakten på Ashworth fortsätter. 

U-21 segrade

Under gårdagen segrade Manchester Uniteds U-21 i ett derby mot Manchester City. Matchen slutade 2-1. Målen gjordes av Ethan Wheatley samt den smått oväntade matchhjälten Tom Huddlestone.

Huddlestone är som bekant spelande tränare och är med sina 37 år väldigt mycket äldre än övriga spelare. Faktum är att när Huddlestone gjorde sin debut år 2003 var ingen av spelarna i Manchester Citys lag födda.

 

Roy Hodgson slutar

Under gårdagen bekräftade Crystal Palace att Roy Hodgson avsäger sig sin roll som tränare för klubben. Totalt har Hodgson som även tränat Halmstad BK, Malmö FF, IK Oddevold samt Örebro SK varit tränare för Crystal Palace i 200 matcher över sex säsonger.

I Sverige är han förmodligen mest känd för att ha infört zonförsvaret i den svenska fotbollen.

Palace har även hunnit utse Hodgsons ersättare. Detta i form av Oliver Glasner.

Glasner kommer senast ifrån Eintracht Frankfurt som han tränade fram till sommaren 2023. Hans största bedrift är att han vann Europa League med Frankfurt säsongen 21/22.

I Frankfurt landade Glasner på en vinstprocent på 40% med ett snitt på 1,5 poäng per match. Det återstår att se om Glasner är rätt man för att vända Palace som endast har tre vinster de senaste 20 matcherna.

Jakten på Ashworth

Under gårdagen bekräftade Newcastle United att Dan Ashworth har aktiverat sin uppsägningstid, som ryktas vara aktiv till 2026. Samtidigt har han uteslutits ur klubben och har inte längre tillgång till klubbens system. Således anser Manchester United att dem har en stark förhandlingsposition då Newcastle fortsatt behöver betala Ashworth lön.

Newcastle anser å sin sida att även dem sitter i en stark position då det är uppenbart att Ashworth är Manchester Uniteds primära, och enda, mål.

BBC rapporterar att Newcastle kommer begära runt 10 miljoner pund för Ashworth, medans United sägs vara ovilliga att betala för mycket. BBC rapporterar även att klubbarna nu är i kontakt med varandra och att förhandlingarna har startat för att komma överens om en summa.

Det är tydligt att INEOS och Sir Jim vill förändra Manchester Uniteds fotbollsoperation i grunden. James Ducker på The Telegraph rapporterar att Sir Jim vill dra ner på andelen personal i klubben och att så många som 250 jobb kan vara i riskzonen. Detta då Sir Jim vill att alla skall kunna hållas ansvariga och att han avskyr ”lager” där det är oklart vem som gör vad och således inte kan hållas ansvarig.