Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Shaw kan missa resten av säsongen / Namnen i den nya ledningen / FFP sätter käppar i hjulen

Dagens Unitedsvep kommer med den tråkiga nyheten att Luke Shaw kan missa resten av säsongen med skada. Svepet är även fullsmetat med nyheter angående den nya sportsliga ledningen under INEOS, efter att Sir Jim Ratcliffe blev officiell delägare sent igår. Vi går igenom de stora namnen i den nya ledningen, hur FFP kommer att påverka sommarfönstret och mycket annat.

Shaw kan missa resten av säsongen

Efter två byten runt halvlek under de senaste två matcherna så började man befara det värsta och Daily Mail rapporterar nu att Luke Shaw kan missa resten av säsongen på grund av en återkommande benskada.

Shaw missade de första tre månaderna av säsongen med en lårskada och 28-åringen ser nu ut att missa resten av säsongen med ett nytt bakslag.

Namnen i den nya ledningen

Vi har såklart vetat det ett tag nu men igår kväll så blev Sir Jim Ratcliffe och INEOS officiella delägare av Manchester United med fullt ansvar för den sportsliga verksamheten. Vi har under de senaste veckorna sett spännande värvningar på ledningsfronten som pekar på en ny början för klubben. Här tar vi en titt på de främsta namnen i den nya ledningen.

Sir Dave Brailsford spelade en stor roll i den plötsliga framgången inom den brittiska cyklingen och hans jobb i Manchester United är att sätta ihop ett ledningsteam för att maximera klubbens potential. Ett av Brailsfords första stora anställningar kom i form av Omar Berrada. Den framgångsrika direktören togs direkt från stadsrivalerna Manchester City där han haft en stor roll på värvningsfronten för de ljusblå. Berradas roll kommer dock att vara större i United än den roll han hade på andra sidan stan. Brailsfords nästa stora värvning ser ut att bli Newcastles sportchef Dan Ashworth, klubbarna måste bara komma överens om en rimlig kompensationssumma för 52-åringen. Det finns också en stark tro inom INEOS att Southamptons fotbollsdirektör Jason Wilcox kommer att skriva på för en rekryteringsroll i United.

INEOS har även fått in två nya namn i klubbens ledning. John Reece och Rob Nevin, delägare respektive ordförande i INEOS kommer att sitta i ledningen för att kunna representera deras syn på stora beslut i klubben.

FFP sätter käppar i hjulen

Medans den nya ledningen under Ratcliffe skapar mycket spänning kring sommarens transferfönster så ska det också sägas att Manchester United kommer att vara väldigt begränsade på grund av Financial Fair Play, särskilt ifall klubben skulle misslyckas med att nå Champions League spel till hösten. Detta på grund av att klubben spenderat en total summa av £555 miljoner pund under de senaste tre säsongerna samt haft det svårt att sälja spelare.

United kommer att behöva luta sig mot spelarförsäljningar och smarta värvningar för att hålla sig inom budgeten denna sommar.

Ratcliffe prioriterar bort Nice

Sir Jim Ratcliffe roll som officiell delägare i Manchester United kan skapa konflikt med hans andra roll som majoritetsägare av franska klubben OGC Nice, en klubb som också jagar Champions League kvalificering. En ägare får inte tillgå bestämd kontroll i två eller flera klubbar enligt UEFAs regelbok, regler som riskerar att brytas mot om det inte sker ändringar i ledningsstruktur i någon av klubbarna.

Ratcliffe förväntas hålla samtal med UEFA för klargörelse till hur reglerna är lagda innan slutet av säsongen. Källor hos The Telegraph har dock indikerat att INEOS är redo att omstrukturera Nice så att ingen daglig kontroll sker i klubben och att Ratcliffe bara ska ligga kvar som en majoritetsägare i bakgrunden.

Ratcliffe om vad som måste hända

Sir Jim Ratcliffe talade med belgisk media kring Manchester United i dagens läge och vad som måste ändras för att få tillbaka klubben till toppen. Läs vad vår nya delägare hade att säga nedan.

Vi måste titta på klubbens organisation, för den är inte bra för tillfället. Ta huvudtränaren [Erik ten Hag] till exempel: han måste rapportera direkt till VD:n. Det är inte längre rimligt i en modern fotbollsorganisation.

Vi måste då se till att rätt personer hamnar på rätt positioner. Varje person i ledningen måste vara i världsklass. Och då är det viktigt att skapa en positiv, stödjande, vänlig och högkvalitativ miljö. Den kulturen saknades tidigare. Endast i en sådan miljö kan du få ut det bästa av idrottare.

Läs mer på theguardian.com

Nytt beslut om Greenwood kommer

Sir Jim Ratcliffe har klargjort att Manchester United kommer att fatta ett nytt beslut angående Mason Greenwoods framtid i klubben. Uniteds första plan var att ta tillbaka Greenwood till seniortruppen inför säsongen men efter uppmärksammad kritik och intärn debatt så togs ett nytt beslut och 22-åringen lånades istället ut till spanska Getafe. Såhär sa Ratcliffe om Greenwood-frågan.

Processen kommer att vara att förstå faktan och inte hypen och sedan försöka komma till ett rättvist beslut på grundval av värderingar som i grunden är om han är en bra kille eller inte, och svara för ifall han kan spela uppriktigt för Manchester United bra och om vi skulle vara bekväma med det och skulle fansen vara bekväma med det.

Neville till special komitten

Gary Neville har blivit inbjuden av Manchester United att gå med i en speciell kommitté för att övervaka förnyelsen av Old Trafford och det omgivande området. Neville sägs inte vara intresserad av en roll som skulle gå i konflikt med hans arbete med Sky Sports men att han gärna lägger tid på ett projekt som skulle hjälpa utvecklingen av området runt Old Trafford.

WSL datum för 2024/25

Den engelska ligasäsongen för damerna 2024/25 kommer att ta vid 21-22 september 2024 och avslutas den 10-11 maj 2025. Läs mer på womensleagues.thefa.com