Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Fulham
Ännu en backlinje går ut på Old Trafford

Manchester United jagar lagen ovanför sig i tabellen. Utan att laget imponerar så finns det en god chans att hugga i sig Villa och/eller Spurs under våren eftersom båda de motståndarna är ungefär lika svajiga. Vi har också en dansk som vill öka sin målproduktion och just det ser bra ut. 

Jag minns ångesten från november då Bruno Fernandes på stopptid lyckades se till att United avgick med segern på Craven Cottage. United är möjligen bättre nu, men om det räcker till en vinst mot Fulham som blixtrar till emellanåt är inte självklart. Det som oroar är åter igen backlinjen där nu både Martínez och Shaw saknas. Frånvaron av dessa spelare är ordentliga avbräck, särskilt när de båda ytterbackarna Wan-Bissaka och Malacia inte är tillgängliga. Enligt uppgift blir Shaw borta i flera månader.

Nu borde det räcka till en vinst ändå om Höjlund och gänget offensivt fortsätter att skapa chanser, men det gäller då också att sätta dit de chanser som skapas. Mot Luton var effektiviteten bristfällig och Fernandes som motor i laget har börjat hacka.

Men! Statistiken mot Fulham är trots allt god. 

Manchester United

Det är åter igen backlinjen som är i blickpunkten inför denna match. Den lär bli nykomponerad igen då Lindelöf nog startar till vänster. Ni kanske minns att Ten han spelade Amrabat som vänsterback några gånger i början av säsongen men det gjorde faktiskt ingen människa glad. Jag hoppas och tror att Victor löser uppgiften helt ok. Bredvid sig får Lindelöf troligen firma Maguire-Varane och försvarslinjen känns faktiskt inte helt trygg.

Även på mitten oroar formen på Fernandes och Casemiro men det finns trots allt en Mainoo som vi förlitar oss väldigt mycket på. Fernandes som nu spelat en bit över 200 matcher i den röda tröjan behöver finna sin forna form för att vi riktigt ska tro på på CL-jakten, så känns det i alla fall spontant. Han löper och sliter de där magiska ögonblicken uteblir.

Även om det finns spelare som behöver visa mer så känns det som Rashford och Garnacho kommer utgöra ett hot mot Fulhams ytterbackar och i princip borde de skapa tillräckligt för att måla framåt. Kanske blir ett mediokert Fulham också en chans för Christian Eriksen att få komma in och ta över de avgörande passningarna, det kan mycket väl bli ett inhopp för dansken om saker behöver hända på planen. Sedan finns ju alltid Grymme-Scott att slänga in om mål behövs i slutminuterna.

Summa summarum blir det backlinjen som åter hamnar i fokus. Mål framåt är en sak men det gäller också att hålla tätt och hänga med i svängarna när unge Rodrigo Muniz i form drar upp tempot.

 

Möjlig startelva:

Fulham

Aston Villas Olle Watkins sänkte Fulham senast i en match som slutade 2-1 och Fulham har inte klarat av att visa stabilitet under säsongen. Ändå är laget stundom ganska bra, särskilt hemma. På Old Trafford ska det dock bli tuffare emot. 

Palhinha är avstängd efter att ha uppnått tio gula kort och Fulham får också klara sig utan målskytten Raul Jimenez. Fulham har dock fått igång en annan spelare som visar fin form, det gäller den brasilianske 22-åringen Rodrigo Muniz. Han har gjort fem mål på 20 matcher i år varav två i segern mot Bournemouth 10 februari. Han är absolut kapabel att göra mer under säsongen och verkar gå från klarhet till klarhet.

Fulhams startelva lär inte överraska i någon större utsträckning.  Vi bör få se välbekanta ansikten som Willian och Pereira bakom Muniz. Till höger offensivt finns kamp om en startplats mellan bland annat Cordova-Ried och Adama Traore. 

I backlinjen har Fulham en ganska stabil uppställning och allra längst bak ser vi tyske Leno mellan stolparna. Ersättare till avstängde Palhinha kan bli nigerianske Alex Iwobi eller Harrison Reed. Jag chansar på Iwobi som kom från Everton inför säsongen även om han fick utstå mycket hård kritik efter Nigeras finalförlust i Afrikanska mästerskapen. Det var över 13 år sedan de svartvita gick segrande ur en match mot United, låt den trenden fortsätta. 

Möjlig startelva:

Historik

United och Fulham har stött på varandra i både liga- och cupspel under det senaste året. United har fin statistik även om det satt hårt åt med vinsten i november senast. Vi fick vänta till stopptidsminuterna innan Fernandes kunde skicka in matchens enda mål på Craven Cottage.

Under våren 2023 vann United båda mötena på Old Trafford, i FA-cupen med 3-1 (efter rött kort på Mitrovich) och i ligan med 2-1 (där bland annat Jadon Sancho gjorde mål).

Visste ni att…

 • Senast Manchester United förlorade mot Fulham var 2009. I den matchen fick både Paul Scholes och Wayne Rooney rött kort, Scholes för handboll i straffområdet medan Rooney drog på sig två gula kort.
 • Unge Rodrigo Muniz har nu gjort 10 mål i Fulham-tröjan på 48 matcher.
 • Bruno Fernandes gör redan sitt 219:e framträdande i den röda tröjan.

Matchinformation

Manchester United
Fulham
Turnering: Premier League, omgång 26
Tid: Lördagen den 24 februari 2024, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Shaw (skadad, maj)
 • Malacia (knä, inget datum)
 • Wan-Bissaka (ben, mars)
 • Martínez (knä, april)
 • Mount (skadad, mars)
 • Martial (skadad, april/maj)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O14/1TottenhamHPL2-2
V28/1NewportBFA4-2
V1/2WolvesBPL4-3
V4/2West HamHPL3-0
V11/2Aston VillaBPL2-1
V18/2Luton TownBPL2-1

Fulham

Skador och avstängningar:

 • Jiménez (lår, slutet mars)
 • Palhinha (avstängd, första matchen av två)
Tveksamma:

 • Tete (vad)
 • Willian (matchform)
FORM
O24/1LiverpoolHLC1-1
F27/1NewcastleHFA0-2
O30/1EvertonHPL0-0
O3/2BurnleyBPL2-2
V10/2BournemouthHPL3-1
F17/2Aston VillaHPL1-2

United mot Fulham

Totalt:9056-20-14181-96
Hemma:4335-6-297-35
Premier League:3324-6-373-33
SENASTE MÖTENA
V2022-11-13BPL2-1
V2023-03-19HFA3-1
V2023-05-28HPL2-1
V2023-11-04BPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-12-08HPL4-1
O2021-05-18HPL1-1
V2023-03-19HFA3-1
V2023-05-28HPL2-1