Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Fulham 1-2
Högdramatik men United drog det kortaste strået

Årets första förlust är ett faktum. Det blev en felkalkyl på Old Trafford där ett Fulham ur form avgjorde på tilläggstid. Efter en god inledning på 2024 ger den här matchen snarare ett sken av ett United från fjolåret.

Varningsklockarna har klämtat egentligen hela året. Att en sådan här match skulle komma var en fråga om när, inte om. Trots en god period sen årsskiftet så är det här ändå samma United i grunden. Ett karaktärslöst, tafatt och svårgreppat United. Ett United som har svårt att ta tyglarna mot ett gästande Fulham ur form.

Första halvleken var en halvlek där båda lagen bytte chanser, men ändå kändes det som att Fulham höll i stafettpinnen. Fulham tog vara på stora ytor i United och spelade sig fram genom lagdelarna som en kniv genom varmt smör. I andra ryckte United upp sig men det som krävdes var ett ledningsmål från Calvin Bassey för att United skulle väckas ur sin dvala. Inte fanns det någon kontroll eller tanke bakom det offensiva spelet, men United visar ändå något uns av energi och vilja när man öser på och till slut lyckas få in en boll i nät tack vare Maguires utsträckta ben och vackert förarbete från Fernandes.

Det kändes som att United skulle kunna rida ut 1-1 till slutsignal men United ser trötta ut och Fulham behöver inte mycket för att Iwobi ska lyckas sätta spiken i kistan i slutminuten. Ett riktigt gupp i jakten på topp 4 i en match där det borde avgjorts betydligt tidigare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 6.5

Bjöd på några vassa ingripanden i första halvlek. Kan inte klandras för några av målen.

Diogo Dalot: 5

Fulham får ofta eriksgata på Dalots kant. Ser snurrig ut och blir bortgjord på andra målet. Tråkigt då det har varit en bra period för honom.

Harry Maguire: 6

1 mål. Varnad. Duktig i uppspelet med sina långa bollar och gör en godkänt försvarsinsats. Gör det riktigt bra vid kvitteringen. Kan knappast klandras vid Fulhams segermål när han ska kapplöpa med Adama Traoré.

Raphael Varane: 5

Känns alltid några steg efter i försvarsspelet. Som vanligt bra i luftrummet men hamnar på efterkälken allt för ofta.

Victor Lindelöf: 5

Utbytt 90′. Tappar bort Bassey på Fulhams ledningsmål. Blandar och ger men känns som att det finns bättre sätt att formera laget än att stoppa in Lindelöf till vänster.

Casemiro: 4

Utbytt 53′. Ingen bra dag på jobbet. Bjuder på en del bra uppspel men blir som en kon i mitten när Fulham hittar fram mellan lagdelarna gång på gång. Ser fasansfullt seg och slutkörd ut.

Kobbie Mainoo: 6

Utbytt 80′. Blekare insats än vad vi har kommit att bli vana vid men gör inte många snedsteg. Kommer inte riktigt in i matchen men om det här är en dålig match för Mainoo håller han mycket hög lägsta nivå.

Omari Forson: 5.5

Utbytt 53′. Inte en debut som bländade direkt. Forson har fart, teknik och löpvilja men bollhanteringen och spelförståelsen finns inte riktigt att ta på.

Bruno Fernandes: 5.5

Kan inte klandras att presspelet faller platt när han knappt får med sig laget. Ten Hag envisas att sätta Bruno på kanten där hans spel är begränsat. Gör det väldigt bra när han ligger bakom kvitteringsmålet. Måste ändå utkrävas på mer då han får alldeles för lite uträttat.

Alejandro Garnacho: 6.5

Vinner omåttliga hörnor och är Uniteds offensiva motor. Stundtals känns det som att Garnacho är den enda som verkligen försöker. Otacksam uppgift då han har en anemisk Rashford i mitten att bolla med och Lindelöf bakom som inte är den mest begåvade offensiva spelpartnern.

Marcus Rashford: 3

Fullkomligt bedrövlig insats. Är han sjuk?

Scott McTominay: 5

Inbytt 53′. Intetsägande inhopp.

Christian Eriksen: 4.5

Inbytt 53′. Klarar inte av tempot på toppnivå längre. Det går bara inte.

Amad: N/A

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Antony: N/A

Inbytt 90′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 4

Jag har verkligen ingen aning vad tanken var i spelet idag. Något jag borde vara van vid, men ändå något som fortsatt frustrerar lika mycket varje gång. Svårt att veta om det är spelarna som inte kan utföra order eller om det verkligen ligger på Ten Hag. För något måste han väl säga åt dem att göra? Rashford borde plockats av tidigt i andra halvlek och Amads byte borde kommit tidigare.