Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Arsenal och Liverpool till försäsongen / Damernas landskamper / U18 vann åter

Söndagssvepet innehåller bekräftade försäsongsdatum, flertalet landskampsrapporter från våra damspelare, och återigen en seger för vårt U18.

Ännu en försäsong i staterna

Det är nu bekräftat att United kommer göra en försäsongsturné i USA även kommande sommar, efter en kommersiellt lyckad försäsongsturné förra året.

Motståndet blir, som förra året, Arsenal men även Liverpool är på kalendern i staterna. Matchen mot Arsenal spelas den 27 juli på SoFi Stadium i Los Angeles medan matchen mot Liverpool spelas på Williams-Brice Stadium i Colombia, South Carolina.

Debut och mål för Clinton – damernas landslagskoll

Flertalet av våra spelare på damsidan spelade landskamper i helgen. Här redogör vi för dessa.

Clinton nätade i debuten

Grace Clinton, som har imponerat på lån till Tottenham, fick näta i sin första match för det engelska landslaget när Österrike krossades med 7-2 i en vänskapsmatch i fredags. Utöver Clinton fick även Maya Le Tissier och Ella Toone representera lejoninnorna från start. Mary Earps och Millie Turner befann sig på bänken men förblev oanvända.

Naalsund i norsk seger – retur väntar

Lisa Naalsund fick spela dryga 20 minuter när Norge vann enkelt mot Kroatien med 3-0 i nedflyttningsplayoff mot Kroatien. Returmöte väntar nu på hemmaplan, med fortsatt spel i Nations League toppliga på spel. Med en gedigen seger i första mötet så ser Norges chanser ganska bra ut.

Garcia och Spanien vidare till final

Lucia Garcia fick hoppa in sent i andra halvlek i semifinalen mot Holland i Nations League. Spanjorskorna var dominanta och städade av holländarna med 3-0 som resultat. Garcias Spanien, som är regerande världsmästare, går därmed vidare till finalen i Sevilla där Frankrike står för dörren i den första Nations League-finalen på damsidan.

Mannion spelade en dryg minut

Aoife Mannion fick bara spela ungefär en minut i hennes återkomst till det irländska landslaget efter långvarig skadefrånvaro som hållit henne borta från spel sedan september. Hennes senaste landskamp var april 2023 men i fredagens vänskapsmatch mot Italien fick hon hoppa in i tilläggstid. Förhoppningsvis får Mannion fler minuter när Irland möter Wales på tisdag.

Geyse medverkade i brasiliansk seger

Geyse fick medverka för sitt Brasilien i CONCACAF Gold Cup mot Colombia. Det blev en 1-0 seger för brassarna, som med det har vunnit båda sina inledande matcher med 1-0.

Geyse fick hoppa in i andra, precis som hon gjorde i första matchen mot Puerto Rico. Hon fick även göra lite avtryck då hon lyckades nicka in en boll i nät som skulle varit Brasiliens andra mål i matchen. Tyvärr visade TV-bilder att det var offside.

United vinner pris för arbete mot homofobi

United vann pris som årets klubb under en prisgala samordnat av FootballvHomophobia, en intresseorganisation som verkar för att utrota homofobi och transfobi i fotboll. Årets pris, som är sponsrat av EFL, tilldelades United efter klubbens gedigna arbete mot homofobi, bland annat One Love Live-eventet som anordnades förra året i samarbete med Adidas.

U18 tillbaka på segertåget

Efter att ha hackat lite och kryssat två raka matcher så är U18-laget tillbaka på segertåget. Gårdagens drabbning på Carrington så var Middlesbrough chanslösa när United vann med 3-0. Det dröjde bara 12 minuter innan James Scanlon spräckte nollan och 8 minuter senare dubblade Ashton Missin ledningen med ett vackert nummer.

2-0 i halvtid och Uniteds U18 låter inte Middlesbrough komma i närheten. Ethan Wheatley sätter 3-0 efter en timmes spel och då är saken mer eller mindre klar.

Såklart bjuds det på lite bisarr underhållning också. Jack Kingdon fick först kliva av skadad, men United hade redan gjort fyra byten. Adam Lawrence avvaktade med ett byte, men när Missin också behöver kliva av måste ett byte göras. U16-spelaren Cameron Byrne-Hughes, som var Uniteds enda kvarvarande avbytare, fick därmed göra debut för U18-laget. Kul, givetvis. Vad som är ännu roligare är att Byrne-Hughes är målvakt. Byrne-Hughes fick kliva in på vänsterytter och gjorde det tillräckligt bra då United höll tätt ändå till slutsignal.

United är ett nummer för stort för gästerna och ’Boro hålls till 4 skott på hela matchen, varav ett hamnade på mål. United toppar fortsatt tabellen med 13 poäng ner till Manchester city som sitter på en andraplats.