Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Fler skador på tapeten / Antony ser bra ut / Debut för Turner i vinst

Onsdagens nyhetssvep innehåller uppdateringar från  igår där Ten Hag berättade att fler skador drabbat laget. Harry Maguire är definitivt borta medan Varane och lagkapten Fernandes är tveksamma för spel mot Nottingham. Vi hörde också Ten Hag prata mer om Antony och ägarsituationen.  I övrigt bland annat om landslagsspel och mål för flera damer. 

Fler skador på tapeten

Gårdagens uppdatering att Harry Maguire saknas och att Varane och Fernandes är tveksamma till spel mot Nottingham Forest ikväll oroar såklart. Det innebär att vi behöver snegla mot bänken som Ten Hag ändå betonar finns. Där sitter spelare som Amrabat och Antony som inte visat någon stor form under senare tid.

Däremot fick vi höra att Casemiro är spelklar. Ten Hag sa att laget måste visa karaktär i denna stund, och betonade återigen potentialen i laget. Han menade också att det nu finns chans för flera spelare att visa att de vill ha tillbaka en plats i startelvan.

Antony ser bra ut

Ten Hag fick flera frågor om Antony på gårdagens presskonferens, särskilt under andra delen. På frågor hur han ser på Antonys form efter de personliga problemen  sa Ten Hag att Antony inte riktigt varit sig själv sedan anklagelserna om misshandel men att han har all support.

Efter de första matcherna, och den incidenten i Brasilien, när han kom tillbaka så var han inte samma person som innan. Och det gjorde något med hans tro. Och en av hans stora förmågor är att han är väldigt modig, så han måste fina den igen och det är upp till honom. Han har all support, absolut.

Vi fick vidare höra att Ten Hag tror på Antony, att han ser bra ut på träning och att han definitivt kommer vända sin form. Ten Hag:

Jag har sett hans höjd. Jag har sett det i Ajax, han gjorde 24 mål på 82 matcher och hade 22 assist. Han gjorde det bra i Champions Leauge. Han var ostoppbar. Vi har också sett det här i de första matcherna, han gjorde tre mål så han har kapaciteten.

Det blev sedan en viss debatt mellan Ten Hag och frågeställaren om Antony har tillräckligt fart eller inte. Enligt Ten Hag är han en av de snabbare spelarna som finns de första tio metrarna, kanske inte just nu bara då.

Ten Hag pressad

På gårdagens presskonferens, del 2, fick Ten Hag en del frågor om Ratcliffe och de nya ägarnas förtroende för honom, om det varit mer tryggt att de tydligare hade uttalat att han satt säkert. Likaså kom frågor om de enskilda matchernas betydelse och hur viktig kvällens match i FA-cupen är för hans framtid.

Han svarade att han är här nu och att han har kontrakt på tres säsonger, ”jag bryr mig inte om det, vi är i en process”. Han fortsatte med att han haft flera samtal med de nya ägarna och de alla har en tro framåt.

Ten Hag:

Jag fokuserar inte på personaliga omständigheter kring mig själv, jag fokuserar på laget. Jag måste finna lösningar så vi presterar så bra vi kan. Det handlar bara om det. Jag får inte bli distraherad av rykten och annat. Om ni talar om en förlust och att tränaren då sitter löst, jag tycker det är ganska magstarkt efter två månader utan förlust. Jag kan inte ta det seriöst, jag måste förbli fokuserad på laget och lagets prestation.

Han avslutade med att betona att situationen att vara under press kommer inte att ändras, däremot så länge ledningen och andra personer i klubben tror på honom så är det ok. ”Vi är tillammans här”.

Debut för Turner i vinst

Millie Turner, Uniteds försvarsklippa, fick igår göra debut för England i deras vinst mot Italien. Hon fick komma in i den 80:e minuten när matchen sedan länge var avgjord. England vann till slut med hela 5-1, efter mål av bland annat Ella Toone.

Ella Toone gjorde 4-1 strax efter att hon hade kommit in i matchen, assisterad av Lauren James. Toone har nu gjort 19 mål för det engelska landslaget.

Även Mary Earps, Grace Clinton och Maya Le Tissier deltog i Englands trupp.

Matcher ändrade

Några matcher har ändrat speldag och tid under april månad. Det gäller matcherna mot Chelsea, Bournemouth och Liverpool. Matchen hemma mot Chelsea är flyttad från 5:e till 4 april kl 21.15 svensk tid. Tre dagar senare blir det tuff match mot Liverpool hemma på Old Trafford. Den viktiga matchen går av stapeln söndag 7 april kl 17.30.

Matchen helgen efter borta mot Bournemouth är just nu spikad till söndag 14 april kl 17.30 men kan fortfarande komma att ändras. Det hela beror på Aston Villas framfart i Conference Leauge och deras match samma dag mot Arsenal som kan komma att rucka på Uniteds schema.

Fler landslagsdamer i aktion

Ett flertal Unitedspelare representerade sina landslag i går.

Geyse blev tvåmålskytt för sitt Brasilien då laget vann stort mot Panama 5-0. Det första målet kom redan i minut 4 och sedan avgjorde hon matchen genom 5-0 i minut 73. Ett av målen var ordentligt snyggt.

I Wales såg vi Haley Ladd bidra med assist när hon spelade hela matchen i vinsten över Irland med 2-0. I laget bredvid Ladd spelade även Gemma Evans och i truppen fanns Uniteds Sofia Middleton-Patel, Oliva Francis och Mayzee Davies. Hos motståndarna Irland fanns  Aofie Mannion som dock inte spelade denna gång.

I  Nations Leauge såg vi Lisa Naalsund hoppa in för Norge som också vann stort mot Kroatien med 5-0.