Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Han är en exemplarisk ledare / Pogba får domen / Rashford talar ut

Dagens Unitedsvep kommer med Erik ten Hags presskonferens inför helgens Manchesterderby. Vi kan även rapportera att förra Unitedspelaren Paul Pogba har fått en fyra års lång avstängning från fotbollen på grund av doping. I övrigt så har flera personer inom klubben nominerats till olika priser.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag har i vanlig ordning pratat med media inför helgens stormöte med Manchester City, där bland annat Bruno Fernandes fanns på frågetapeten.

Om tillgängligheten på Bruno Fernandes och Rapha Varane

Jag tror att de kommer att finnas med på söndag också. Och för övrigt tror jag inte några av de skadade spelarna kommer tillbaka på söndag, så det blir samma trupp som igår [mot Nottingham Forest].

Om självförtroendet inför derbyt

Vi är också i en bra period. Den här perioden är väldigt bra, vi är enade. Vi är i samhörighet och har en bra spelplan. Vi har gjort det bra tidigare mot City och även nyligen mot Liverpool, så vi kommer att förbereda oss väl.

Om utmaningen att möta Man City

De har ett bra lag men det finns fler bra lag. De har vunnit den senaste säsongen, så förra året, allt, men vi vet att det är utmaningen. Men även Liverpool är ett väldigt bra lag och det finns fler bra lag. Vi gillar utmaningen och vi ser fram emot att utmana med dem.

Om att skydda Bruno

Han är en väldigt passionerad fotbollsspelare och han är en väldigt kreativ fotbollsspelare. Han skapar flest chanser i Premier League. Man ser att motståndare riktar in sig på honom och, särskilt efter lördagen, när han fick en knock och de ser det, då tycker jag att domaren borde skydda honom.

Om Fulhams nedsättande TikTok-inlägg om Bruno

Det är absolut inte rätt att en klubb gör sådana uttalanden eftersom det är totalt över gränsen och de gjorde fel. De borde be om ursäkt för detta.

Om hur Ten Hag värderar Bruno

Högt. Mycket högt. Först och främst hans fotbollskunskaper. Han är så kreativ i den sista tredjedelen och skapar chanser. Absolut, han är en nyckelspelare i den sista tredjedelen och sedan också hans resultat och bidrag för att försvara och sedan leda, läsa en situation, läsa pressen men också att vara förebilden genom att springa och springa i rätt ögonblick. Pekar på spelare runt honom. Han är absolut en exemplarisk ledare.

Om blicken framåt efter derbyt

Vi är i FA-cupen, i en fantastisk match. Efter City kommer det många fler matcher och vi vet att vi måste komma ikapp men efter det kommer fler matcher för att komma ikapp och komma i rätt position.

Pogba får domen

Paul Pogba har nu officiellt avstängts från proffsfotbollen efter att spelaren dömts till brott mot dopinglagen. Avstängningen kommer att gälla i fyra år, Pogba kommer alltså vara 34 år gammal när avstängningen upphör.

Pogba har gjort ett uttalande när han kritiserar beslutet samt uttrycker sin sorg över konsekvenserna. Pogba skriver också att allt kommer att berättas när han väl är fri från juridiska begränsningar.

Rashford talar ut

Marcus Rashford har svarat på kritiken kring hans namn via The Player’s Tribune. I långläsningen ger Rashford sin syn på hur han själv beskrivs i media samt ger en extensiv inblick i hans uppväxt och fotbollskarriär. Läs Rashfords uttalande/berättelse nedan.

Priser och nomineringar

Många Unitedpjäser är nominerade till olika priser i februari.

Erik ten Hag

Huvudtränare Erik ten Hag har nominerats till priset som månadens tränare i Premier League efter vinster i fyra av fem matcher i februari. Detta skulle bli den fjärde gången som Ten Hag utses till månadens tränare i Premier League under sin relativt korta tid i England.

Niktia Parris

Nikita Parris är en av spelarna som finns med som vinnare i årets upplaga av Football Black List. Parris är även nominerad till PFA Fans’ Player of the Month-priset för februari.

Kobbie Mainoo

18-årige Kobbie Mainoos otroliga avgörande på Molineux har självklart nominerats som månadens mål i Premier League för februari.

Andre Onana

Andre Onanas snabba reflexräddning i vinstmatchen mot West Ham har nominerats som månadens räddning i Premier League.

Datum för Liverpool matchen

Kvartsfinalmötet mot Liverpool på Old Trafford i FA-Cupen kommer att spelas på söndagen den 17:e mars med avsparkstid 16:30.