Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ris och ros för ungdomslagen / Oyedeles lån uppsagt (?)

Fullt fokus på ungdomslagen idag! Både U21 och U18 har spelat matcher, båda med skiljande betydelse och skiljande resultat. U21 fick även plats med Maxi Oyedele i startelvan mot Derby, men är inte han på lån?

Tung förlust för U21 efter tre snabba

U21 har haft en säsong full av bu och bä. United befinner sig i mitten av tabellen och efter två raka segrar i ligan, bland annat mot Manchester city (som såklart sitter bekvämt på jumboplats) kändes gårdagens match mot Derby County som en ganska rimlig utmaning för U21-gänget.

Så blev det inte. Derby tog ledningen efter dryga 20 minuter spelade men United kvitterade efter en halvtimme genom Zach Baumann, som skjutsade in bollen i mål på kanten av straffområdet.

Ett kryss verkade rimligt att förvänta sig in i paus, men Derby slår därefter på en helt ny växel och gör tre mål i den sista halvlekens sista 9 minuter. Ett 1-1 förvandlades ruskigt snabbt till en uppförsbacke som heter duga.

United fick en liten livlina genom Ethan Williams efter 68 minuter men det räckte inte hela vägen. Derby håller tätt i en dyster tillställning. En liten fotnot vi kan ta med oss från matchen är att Jim Thwaites och Gabriele Biancheri gjorde debut för U21-laget.

Det var dock ett roterat Unitedlag som klev ut på gräset då flertalet spelare som James Scanlon och Ethan Wheatley vilades inför semifinalen i PL-cupen för U18-laget, som behandlas längre ned.

Flertalet försäljningar och lån i januari samt unga spelare som tagit klivet upp till A-laget har resulterat i en något tunnare trupp för U21-lagets tränare Travis Binnion att jobba med, något som definitivt bidragit till U21-lagets skakiga form.

Oyedeles lån avslutat – eller?

Maxi Oyedele var med i U21-truppen mot Derby och fick dessutom spela från start. Detta trots att Oyedele är på lån till Forest Green Rovers. Den polske ungdomslandslagsmannen har varit på lån till League Two-klubben sedan januari men det har inte varit ett särskilt lyckat lån, med bara en timme speltid för Oyedele över fyra matcher. Han har dessutom varit utelämnad från truppen helt de senaste tre matcherna.

Inga officiella kanaler har bekräftat att Oyedeles lån har blivit uppsagt men med tanke på att Oyedele är tillbaka på Carrington och dessutom har spelat en match för ungdomslaget förefaller det att stämma, något som även ”källor” på Twitter instämmer med.

U18 vidare till final

U18-laget gick det bättre för den här helgen, då man besegrade Crystal Palace med hela 5-0 för att ta sig till final i PL-cupen, en bedrift Uniteds ungdomslag aldrig tidigare har lyckats med. Det är mäkta imponerande då nyckelspelare som Shea Lacey, Jack Kingdon, Jayce Fitzgerald och Tyler Fletcher alla är otillgängliga.

United var, likt hela säsongen, fullkomligt dominanta. Trots det fick hela 44 minuter passera innan McAllister kunde spräcka nollan.

Efter det var det som rinnande vatten och Harry Amass kunde öka på ledningen efter en dryg timmes spel. Wheatley gjorde det till tre och inbytte Biancheri fick göra sin andra match på två dagar och fick dessutom vara med i målprotokollet. På tilläggstid kunde Wheatley sätta dit det femte och avslutande målet.

I finalen väntar antingen Leicester City eller Manchester city och matchen mellan de två spelas idag 16.00 (svensk tid).