Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Nytt Champions League format / Man arresterad

Nästa år kommer Manchester United med största sannolikhet ta del i någon form av Europeiskt tävling, även fast det idag känns mer troligt att det är Conference League än Champions League så fokuserar dagens svep på att introducera den nya tävlingsformen. 

Nytt Europa format format bekräftat

Det har länge varit tal om att ett nytt Champions, Europa och Conference League format skall introduceras, vi har under en längre period vetat ungefär hur det skall se ut. Idag gick UEFA ut och bekräftade att det kommer introduceras till nästa säsong och hur det kommer se ut.

Fokus läggs främst på Champions League i presentationen, men efter gårdagens insats är känslan att vi mer bör fokusera på Conference League. Slutspelet är i rätt stor utsträckning detsamma som innan men gruppspelet tas helt bort. Istället introduceras en tabell sammansatt av 36 lag, vilket är fyra fler än dagens 32 lag.

Varje lag kommer sedan att lottas mot sju andra lag och kommer spela fyra hemmamatcher samt fyra bortamatcher, totalt alltså åtta matcher endast i det som vi tidigare känt till som gruppspelsstadiet.  Lottningen kommer fortsatt gå till på samma sätt, dvs om du kommit etta i ligan så hamnar du i en viss pott och kommer du två så hamnar du i en annan osv.

Enda skillnaden mellan de olika Europeiska nivåerna är att du i Conference League lottas endast mot sex lag.

Tabellen kommer sedan vara flytande och du tävlar alltså inte endast mot lagen du har lottats emot utan mot alla 36 lagen. Topp 8 lagen kvalificerar sig direkt till sextondelsfinal medans plats 9-24 får spela en slutspelsomgång för att gå vidare. Plats 25-36 är direkt eliminerade och kommer inte få spela Europa League eller liknande.

Slutspelet är som sagt fortsatt detsamma bortsett från kvalomgången för plats 9-24.

Tanken med det nya formatet är enligt UEFA att fler stora matcher skall spelas redan i “gruppspelsstadiet” samt att lagen hela tiden skall tävla och vi inte skall få några avgjorda grupper i ett tidigt skede.

Har man en mer cynisk uppfattning så är ekvationen enklare, fler matcher=mer pengar för UEFA.

Vad tycker du om det nya upplägget?

En arresterad efter gårdagens förlust

Simone Stone rapporterar att en man skall ha arresterats under gårdagens match mot Manchester City, något som även Greater Manchester Police bekräftat. Supportern, som verkar ha haft Manchester United sympatier skall ha skanderat kränkande ramsor mot City supportarna. Av såpass grav karaktär att han nu arresterats, det är oklart om han släppts eller vad som väntar.