Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ratcliffe fortsätter att rekrytera / Greenwood likviderar bildrättsföretaget / Intresse för Guehi

Dagens Unitedsvep kommer med rapporter om Sir Jim Ratcliffes senaste rekryteringsplaner. Vi kan också rapportera att Mason Greenwoods bildrättsföretag gått i frivillig likvidation. I övrigt så har Manchester United visat intresse för Crystal Palace spelaren Marc Guehi.

Ratcliffe fortsätter att rekrytera

Manchester United har identifierat Crystal Palace sportchef Dougie Freedman som främsta kandidat till rollen som rekryteringschef i Sir Jim Ratcliffes nya stab. Freedman har samlat ett starkt gott rykte hos fotbollschefer landet över för sitt arbete i Crystal Palace och Ineos ser honom som en idealisk pjäs för den nya strukturen som de bygger i United.

Greenwood likviderar bildrättsföretaget

Mason Greenwoods bildrättsföretag har gått i frivillig likvidation, något som går att se via en likvidationsanmälan till Companies House för Greenwoods TSM Sports Ltd, där han är den enda direktören.

Många fotbollsproffs startar dessa företag för att lättare hantera betalningar för bildrättigheter och säkra skatteförmåner. Kieran Maguire, en skribent inom fotbollsfinans, förklarar varför beslutet om likvidation kan ha tagits.

Företaget förlorade antingen mycket pengar under 2023 eller så togs mycket ut i lön för sin ena anställd, eftersom kassan sjönk med £600,000. En liknande minskning sedan företagets årsslut i september skulle ha lämnat lite kvar och kan förklara varför företaget nu har gått i frivillig likvidation.

Juridiska experter påstår även att för att ha ett bildrättsföretag så måste spelaren ha en “image” som har ett värde för sponsorer.

Intresse för Guehi

Ett flertal storklubbar i Premier League, inklusive Manchester United, har visat intresse för Crystal Palace spelaren Marc Guehi. Den 23-årige mittbacken har varit en av Palace bästa spelare sedan han anslöt från Chelsea sommaren 2021.

The Telegraph rapporterar att Manchester Uniteds intresse beror mycket på ifall sportchef Dan Ashworth kan anställas i tid för sommarfönstret.