Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hags osäkra framtid / Potentiella ersättare / Mer om bakgrundsbygget

Dagens Unitedsvep kommer med rapporter som sätter Erik ten Hags osäkra framtid i Manchester United under mikroskopet. Vi kan även rapportera om vem som kan ersätta honom ifall holländaren skulle få sparken. I övrigt så kan vi berätta lite mer om nybygget under Ineos och Sir Jim Ratcliffe.

Ten Hags osäkra framtid

Två ligaförluster i rad har ännu en gång eldat på debatten ifall Erik ten Hag borde sparkas från sin roll som huvudtränare i Manchester United. Det är blandade känslor hos supportrar just nu och varje förlust skapar flera frågetecken kring Ten Hags förmåga att leda laget framåt. Gamla Unitedlegendarerna Gary Neville och Paul Scholes har gått så långt som att säga att Ineos förmodligen redan tagit ett beslut kring holländarens framtid i United.

Sir Jim Ratcliffe har redan tagit flera steg för sin nya revolution i klubben med anställningar som Omar Berrada och inkommande Dan Ashworth och det lär inte ske några ändringar i tränarrollen innan Ratcliffe samlat ihop en komplett sportslig ledning som kan ta det beslutet.

Potentiella ersättare

Roberto De Zerbi, Gareth Southgate och Thomas Frank är tre ledande kandidater till rollen som huvudtränare ifall Erik ten Hag skulle få lämna sin post, det rapporterar ESPN.

En beredskapsplan ifall Ten Hag skulle få lämna är i full rullning då Ineos vill vara förbereda under en sommar där storklubbar FC Barcelona, Bayern Munchen och Liverpool alla kommer att leta efter en ny huvudtränare.

Mer om bakgrundsbygget

Efter väntande anställningar av Omar Berrada och Dan Ashworth så vill Sir Jim Ratcliffe och Ineos ta in en ny teknisk direktör samt prestationsdirektör i försöket att helt förnya upplägget för seniorfotboll i klubben.

United vill ha den nya ledningen redo till sommarens övergångsfönster men detta kanske inte är möjligt då flera av Ratcliffes mannar kan vara otillgängliga till en början. Arbetsbefrielse är det som gäller i dagsläget för Omar Berrada och Dan Ashworth som väntar på att börja i sina nya roller i Manchester United. Newcastle vill enligt rapporter tillgå 20 miljoner pund för att United ska köpa loss Dan Ashworth direkt, en summa som Sir Jim Ratcliffe beskrivit som fånig.