Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Bara detaljer som saknas / Geyse till final / Solskjaer om tiden i United

Torsdagens nyhetssvep kommer med några färska nyheter kring damlaget efter Marc Skinners presskonferens. Vi fick bland annat höra att laget är redo för mötet med Brighton i FA-cupen och att det endast är detaljer längst bak och längst fram som saknas . Vidare kan vi rapportera att Nikita Parris vunnit pris för månadens spelare i februari och att Geyse och hennes Brasilien är i final mot USA i CONCACAF W Gold cup. 

Bara detaljer som saknas

Marc Skinner talade med pressen tidigare idag och menar att laget är högst redo för drabbningen mot Brighton i FA-cupen på lördag. Han menade att laget inte behöver motiveras. Vi fick också höra att han tycker laget presterat bra under säsongen och att det främst är detaljer i båda straffområdena som nu måste bli rätt. Det är möjligen en förklaring, men kanske också det mest svåra att få till, undvika mål bakåt och göra dem framåt så att säga.

Skinner betonade också att laget främst jämförs med sin bästa säsong hittills förra året och att årets säsong då kan ses som ett misslyckande. Ändå är laget på rätt väg och har mognat enligt Skinner. Vi fick vidare höra att han ser Brighton som ett tufft motstånd, ett lag som är mycket bra med boll och som går framåt. Det blir alltså ingen enkel uppgift men laget är fast beslutat att ta sig vidare i turneringen.

 

 

Geyse till final

Damlagets brasilianska stjärna är i final i CONCACAF W Gold Cup. I semifinalen mot Mexico fick dock Geyse ingen speltid när laget vann med 3-0. Det återstår att se om hon får speltid i finalen där USA, som vann över Kanada efter straffläggning, väntar.

Solskjaer om tiden i United

Ole Gunnar Solskjaer har pratat med Gary Neville och gänget i podden Stick to Football. En del av innehållet handlar om tiden som tränare i United. Han tog bland annat upp den sista matchen mot Watford och att han visste i halvtid att han skulle få sparken. Solskjaer pratade också om lagets närmande mot Liverpool och City och hur laget behöver balanseras för framgång.

Lyssnarna får också höra vilka spelare han alltid kunde förlita sig på, att Fernandes redan tidigt var ett potentiellt kaptensämne och att Manchester United mycket väl kunde ha knutit till sig både Jude Bellingham och Erling Haaland i ett tidigt skede.

Avsnittet med Ole Gunnar Solskjaer kan ses nedan.

 

Parris månadens spelare

Föga förvånande har Nikita Parris utsetts till bästa spelare i damlaget för februari månad. Hon har gjort hela 15 mål hittills på 20 matcher under säsongen och förtjänar helt klart utmärkelsen som lagets bästa spelare just nu.