Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Flera tillskott på söndag / Rashford med på tåget / Ung högerback i blickfånget

Fredagens nyhetssvep kommer i full fart efter Erik ten Hags presskonferens. Vi fick höra om tankarna inför mötet med Liverpool och att det gäller att vara på topp för att vinna. Vi fick också höra att flera spelare är tillbaka och att Rashford är med i framtidsplanerna.  

I övrigt en del smått och gott om kommande landslagsuppehåll, talangfull högerback i blickfånget och fans med platser på Sir Bobby Charlton Stand som är arga. 

Flera tillskott på söndag

Ten Hag inledde dagens presskonferens med att vara positiv eftersom Maguire, Höjlund och Wan-Bissaka har tränat med laget under veckan. Alla borde kunna vara tillgängliga sa Ten Hag, men en utvärdering sker i morgon lördag.

Vi fick också höra att Mason Mount och Tom Heaton är i träning vilket också bådar gott. Det ser alltså lite ljusare ut på skadefronten inför slutet av säsongen.

Ten Hag fick också andra frågor på presskonferensen som främst handlade om hur han tänker kring att nå ikapp de tre giganterna framför. Han menade att det United brukar stå upp i tuffa matcher och att det kan vara små marginaler som avgör. Bland annat betande han att ett andra mål mot City hade gjort den matchen annorlunda, och att flera chanser fanns att göra det målet. Ändå erkände han att laget har sina svackor och måste bli mer konsekventa, som Liverpool är.

Matchen på söndag uttryckte han som speciell där det gäller att alla, inklusive fansen, har en uppgift att utföra.

Höjlund kan vara redo för spel mot Liverpool

Rashford med på tåget

Det har förekommit rykten om Marcus Rashford under den senaste tiden,  och inte minst under den senaste veckan. Det handlar bland annat om att United ska vara beredda att sälja till rätt pris. PSG har enligt uppgift uttryckt sitt intresse.

På frågan om United kan vara redo att sälja Rashford för att få pengar till att stärka laget övergripande, sa Ten Hag att de inte alls tänker så. “Vi har ingen intention att sälja Marcus, han skrev nyligen på ett nytt fyraårskontrakt och är med på detta projekt”.

Ung högerback i blickfånget

Wolverhamptons unga högerback Wes Okoduwa har hamnat i blickfånget för Uniteds intresse. Han ses som en stor talang och har representerat Englands ungdomslag. Wolverhampton som håller löftet högt har redan haft honom med på bänken i Premier Leauge. Sedan är då frågan om det är just högerback United behöver.

Rashford och Maguire behåller Southgates förtroende

Inför det stundande landslagsuppehållet ska England ta sig an Brasilien och Belgien i två tuffa träningsmatcher. Marcus Rashford och Harry Maguire är båda uttagna och har alltså fortsatt förtroende från Gareth Southgate trots både skador och lite tveksam form.

Matcherna går av stapeln 23:e och 26 mars.

Shaw ännu påtänkt för EM

Luke Shaws skada sätter såklart stopp för honom inför landslagsuppehållet nu i mars. Däremot är han fortfarande i Southgates tankar inför stundande EM-slutspel. Southgate uttrycker dock att det handlar om en utvärdering kommande månader om det är möjligt att ta sig till matchform, och i så fall i vilken grad.

Shaw är en nyckelfigur i Englands lag så bara att hoppas att han hinner återhämta sig fullt ut.

Fans arga

Vissa fans som innehar årskort på Old Trafford är arga för att vissa platser på Sir Bobby Charlton Stand uppenbarligen ska vigas till spelare i ungdomslagen. Det hela ska enligt The Guardian handla om att unga spelares utveckling och att det kan vara viktigt för dem att sitta tillsammans och nära spelaringången när de besöker matcher på Old Trafford.

Fangruppen som uttalat sig uttrycker sig något sarkastiskt över de skäl som anförs och säger:

Vem kunde ana att fansen under alla dessa år suttit på en guldgruva av spelarpotential i Block S122?” Glöm de toppmoderna träningsanläggningarna eller tränarstaben i världsklass; nu handlar allt om vinkeln från läktaren. ‘Pitch-Perfect View Turns Benchwarmers to Benchmarks’, skulle klubben lika gärna kunna säga.

Protester planeras från fansen vid söndagens drabbning med Liverpool.

Mainoo uttagen

Föga förvånande är Kobbie Mainoo uttagen till U21s kommande matcher i EM-kvalet. Det handlar om möten med Azerbadjan och Luxemburg. Frågan är snarare när han är aktuell också för Englands seniorlandslag.

Match mot Bournemouth kan flyttas

Arsenals äventyr i Champions Leauge kan indirekt påverka Manchester Uniteds match mot Bournemouth. Den matchen är schemalagd till söndag 17 april 17.30.

Bayindir borta på söndag

Altay Bayindir är inte tillgänglig för spel mot Liverpool och han kommer också att missa Turkiets kommande matcher under landslagsuppehållet. Han har dragit på sig en muskelbristning som gör att han blir borta cirka två veckor.

Evans utanför landslaget – skadad?

Jonny Evans är inte med i Nordirlands trupp inför landslagsuppehållet. Han tycks ha en liten skadekänning och har också blivit utbytt sent i de senaste matcherna. Däremot ska det inte vara någon fara inför söndagens match, vad vi vet.