Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Manchester United - Bristol City
Kvalitetsskillnaden ska vara för stor för att ens tänka på underskattning

Efter en komfortabel seger i FA-cupen senast har det blivit dags för damerna att ta sig an ligajumbon Bristol City på hemmaplan. Uniteds form är visserligen väldigt upp och ner, men utöver det finns det inte mycket som talar för att det blir tre poäng imorgon. 

Avspark imorgon klockan 13.00. Matchen visas på FA Player, dock med geoblockering i Sverige. 

United städade enkelt av Brighton & Hove Albion i FA-cupens kvartsfinalrunda förra helgen. 4-0 skrevs siffrorna till och United var det dominerande laget matchen igenom. Resultatet borde kanske till och med ha blivit ännu större, vilket vittnade om att det var ett påkopplat bortalag för dagen.

Precis som Brighton huserar även Bristol i den nedre delen av ligatabellen, närmare bestämt på sista plats med endast en seger på femton matcher. Kvalitetsskillnaden ska vara för stor lagen emellan för att ens underskattning ska vara en enerverande faktor.

Manchester United

Den mest uppmärksammade eventuella frånvaron till helgen kommer vara Marc Skinners. Huvudtränaren ska bli pappa och kan därför vara frånvarande på Leigh Sports Village imorgon. Leder laget gör i så fall Skinners assisterande tränare Charlotte Healy, och det var också hon som mötte pressen igår förmiddag.

Healy hyllade laget för insatsen mot Brighton och var på det stora hela nöjd. Det fanns sannerligen utrymme för förbättring efter matchen mot West Ham United veckan innan, då United lyckades få med sig oavgjort efter ett sent kvitteringsmål. Skillnaden från den matchen och Brighton var att man senast var mer kliniska och satte dit sina lägen, i all sin enkelhet. Healy var också nöjd med hur laget agerade både med och utan boll.

Men Bristol blir ingen enkel match, understryker den assisterande tränaren. Det ska givetvis var det, men märkligare saker har ju inträffat. Om Bristol skulle råka vinna är förmodligen underskattning den enklaste förklaringen, men dit ska vi nog inte behöva komma.

“Många ser dem som ett slaget lag på förhand, men det gör inte vi. Vi har jobbat hårt under veckan för att se till att vi är väl förberedda och att vi bygger vidare på insatsen mot Brighton.”

En som gjorde en bra match i FA-cupkvartsfinalen var norskan Lisa Naalsund, som på presskonferensen också fick beröm för sitt spel och allt arbete hon har lagt ner på att ta en plats i laget. Gissningsvis startar 28-åringen på mittfältet imorgon tillsamman med Katie Zelem och Ella Toone.

Lisa Naalsund fick beröm av den assisterande tränaren Charlotte Healy på presskonferensen inför matchen. Norskan startar sannolikt på mittfältet imorgon.

I övrigt var Jayde Riviere tillbaka senast och kunde därmed göra den ordinarie backlinjen komplett. Kanadensiskan har tränat hela veckan och ser pigg ut, så att hon startar på högerbacken imorgon kan vi nog vänta oss.

Geyse kom tillbaka från landslagsspel med Brasilien i onsdags och var en aning jetlaggad, men bör vara redo imorgon.

Leah Galton missar däremot morgondagens möte på grund av en lindrigare lårskada.

Tänkbar startelva:

Earps
Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell
Naalsund, Zelem, Toone
Garcia, Parris, Malard

Bristol City

Vi kan nog räkna med att Bristol City får rikta in sig på spel i andradivisionen nästa säsong, detta med tanke på att laget parkerar sist i Women’s Super League med endast sex inspelade poäng. Säsongens första och enda vinst kom mot West Ham i höstas på bortaplan och därutöver har man skrapat ihop tre oavgjorda resultat.

Bristol har bland annat luggat bägge Liverpoollagen på poäng på Merseyside, men i övrigt har det varit en väldigt tung säsong även om man kan argumentera för att de har bjudit på hyfsat motstånd i vissa matcher. Samtidigt är det också ett snäll sätt att säga att de är ett för dåligt lag för högstaligan.

I laget, som Lauren Smith leder, hittar vi den före detta Unitedspelaren Carrie Jones. Mittfältaren har varit en bra injektion för laget och bland annat stått för tre mål.

Annars här Bristols kanske främsta hot den danska forwarden Amelie Thestrup, som har gjort fyra mål på de fyra senaste matcherna. I matchen mot Brighton senast gjorde Thestrup det tredje målet för Bristol när man var nära att hämta upp ett 4-1-underläge. Det slutade dock med att Bristol förlorade med hela 7-3. Totalt har Thestrup stått för nio mål, vilket är ett bra facit i ligans sämsta lag. Där vet Uniteds backlinje vad man har att se upp med.

Upp till West Ham på näst sista plats är det sex poäng, så om Bristol ska ha någon som helst chans att klamra sig kvar är det vinst som gäller imorgon, men frågan är om inte hela klubben är inställd på degradering. Om man mu ska vända det till något positivt för Bristols del kan det möjligen vara att man inte behöver känna att man har allt att vinna i de avslutande matcherna.

Tidigare möten

Höstens möte slutade med en komfortabel 2-0-seger för United efter mål av Nikita Parris och Hinata Miyazawa. Mest speciellt från den matchen var kanske ändå publiksiffran på Ashton Gate Stadium (samma arena som herrarna spelar på), vilken var på drygt 14 000.

Bortsett från höstmatchen har lagen mötts tre gånger tidigare i ligasammanhang, där Bristol har vunnit en gång.

Manchester United – Bristol City

Turnering: Women’s Super League
Datum: 17 mars
Avspark: 13.00
Teve: