Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

United i landslagen
Fernandes glänste i portugisisk storseger

Sedan november förra året har vi varit skonade från landslagsuppehåll. Nu är det emellertid dags igen, där det mestadels handlar om träningslandskamper. Ikväll ställdes bland annat Victor Lindelöf mot Bruno Fernandes när Sverige och Portugal möttes. 

Lindelöf kunde inte stoppa Fernandes

Portugal och Sverige möttes på torsdagskvällen i en träningslandskamp, ett möte som dessutom innehöll Bruno Fernandes mot Victor Lindelöf.

Vem som gick vinnande ur striden var det sannerligen inget snack om. 5-2 till Portugal och mål och assist från Fernandes säger allt.

Lindelöf utsågs ånyo till svensk lagkapten efter att Jon Dahl Tomasson tillträtt som blågul förbundskapten, men 29-åringen hade svårt att hålla ihop den tämligen orutinerade backlinjen.

Fernandes gjorde förmodligen karriärens enklaste mål när han rakade in 3-0 i öppet mål, och assisten var inte heller någon avancerad historia då han gav Bruma öppet mål.

Bägge Unitedspelarna gjorde 90 minuter för sina respektive lag.

Notera att Diogo Dalot inte var med i truppen. Högerbacken uppges dock ansluta till det portugisiska landslaget inom kort.

Scanlon debuterade för Gibraltar

James Scanlon är förmodligen ett ganska anonymt namn för många. Inte så konstigt, då han är 17 år gammal och håller till i Uniteds juniorlag. Sin landslagsfotboll spelar han dessutom för Gibraltar, om än att han är född i England.

Ikväll gjorde dock Scanlon a-landslagsdebut för Gibraltar, när han i den 74 minuten byttes in i play-off-matchen i Nations League mot Litauen.

Dessvärre, för Gibraltar och Scanlons del, blev det hemmaförlust med 1-0 och därmed riskerar man att åka ur turneringen. Chans till revansch finns på tisdag, då det avgörande mötet i Litauen väntar.

Fernandez fick en halvlek

Den numera utlånade (Benfica) Alvaro Fernandez fanns med från start när hans spanska U21-landslag förlorade hemma mot Slovakiens dito med 2-0.

21-åringen (22 på lördag) spelade bara första halvlek, men det var han inte ensam om; hela startelvan byttes nämligen ut efter första halvlek.

Matchen var endast av vänskaplig karaktär.

Tung kvalstart för Jackson

Louis Jackson, till vardags i Uniteds juniorlag, spelade från start i mittlåset när hans skotska U19-landslag tog emot Italien i EM-kvalet. 18-åringen och hans lagkamrater fick dock en svår uppgift att handskas med, då slutresultatet skrevs till 3-1 i Italiens favör.

Detta var den första omgången i kvalet och Skottland placerar sig för närvarande sist i tabellen. Utöver Italien ingår även Tjeckien och Georgien i gruppen.

Amass startade i storseger

Uniteds unga, lovande vänsterback Harry Amass ingår i Englands U17-trupp som igår inledde EM-kvalet. Mot Nordirland blev det en klar 5-1-seger för de engelska ungdomarna och Amass återfanns i startelvan. Det blev en knapp timmes spel för 17-åringen, som bytte med Christian McFarlane.