Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Sir Jim vill inte ha en manager / Nytt datum för match i Sheffield

Dagens svep är här! Sir Jim och hans nya styre vill omvärdera tränarens roll, oavsett om det blir Ten Hag eller inte. Utöver det har vi även en del schemaändringar i april månad, något som resulterar i en vecka med tre matcher.

Sir Jim sägs vilja ha en “tränare”

Enligt The Telegraph är Sir Jim Ratcliffe och det nya styret vid Unitedrodret intresserade av att omvärdera managerrollen i United. Det ska vara av stor väsentlighet för INEOS att, oavsett hur Ten Hags framtid ser ut, implementera en förminskad roll för managern istället för att managerrollen ska innebära ansvar över flera olika avdelningar i klubben, som är det nuvarande sättet att arbeta.

Den nya rollen, som går att jämföra med en “huvudtränare”, skulle innebära att managerjobbet innefattar ett ansvar över träning och att förbereda laget inför matcher, medan rekrytering skulle falla till inkommande sportchef Dan Ashworth samt VD Omar Berrada.

I Geraint Thomas Cycling Club podcast förklarade Ratcliffe sin ståndpunkt tydligare:
Det handlar om var man börjar. Man behöver rätt organisation och struktur. Förr var Sir Alex Ferguson manager. Nja, vi har inte managers idag, vi har tränare. Och en tränare rapporterar vanligtvis till en sportchef och en sportchef till en VD. Vart sätter man rekrytering? Strategi? Allt det där. Du behöver få till rätt organisation och sen sätta dit människor som är bäst i test”.

Matcher mot Sheffield United och Burnley spikade

Matchen mot Sheffield United som skulle spelats förra helgen kommer att spelas den 24 april, en onsdag, med avspark 20.00 svensk tid. Det blir dubbla ligamatcher den veckan, med Burnley som motståndare den 27 april med avspark 15.00 svensk tid. Båda matcher spelas på Old Trafford.

Detta innebär att det blir tre matcher totalt den veckan, med FA Cup-semifinalen mot Coventry City schemalagd den 21 april.