Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Brentford - Manchester United
Första etappen i en vecka som kan bli avgörande

Uniteds första match efter landslagsuppehållet blir borta mot bina i London: Brentford. Det blir den första etappen i en kommande vecka som kan visa sig bli avgörande för Uniteds chanser att klättra i tabellen.

Manchester United

Har vi släppt segern mot Liverpool ännu? Nej, det är klart vi inte har. När United bjuder på en insats som man gjorde mot Liverpool känns det som att United kan klå vilket lag som helst, men när vi ska utvärdera United inför morgondagens match får jag försöka vara mer objektiv. Men även om man är objektiv ser det ganska bra ut.

Flera spelare verkar ha hittat spelhumöret lagom till vad som kan komma att bli en avgörande vecka. Med ett relativt sett snällt spelschema i säsongsavslutningen så kan de kommande matcherna mot Brentford, Chelsea och Liverpool bli en indikering på var United kommer hålla till nästa säsong. För att kunna mäta sig med de direkta konkurrenterna i Aston Villa och Tottenham krävs det förmodligen minst sex poäng nästa vecka för att överhuvudtaget ha känslan av att kunna nudda topp fem. Och då måste United dessutom få med sig lite resultat.

Om vi riktar fokuset mot morgondagens match kom det glädjande nyheter idag då Ten Hag avslöjade att ett “gäng” spelare kan komma att göra återkomster imorgon. En av dessa är Lisandro Martínez, som faktiskt kan komma att figurera i matchtruppen imorgon. Jag vågar påstå att Martínez är den spelaren som kan komma att bli skillnaden i säsongens slutskede. Håller han sig frisk till avslutningen ökar Uniteds chanser att göra en tabellspurt markant.

Att Höjlund hittar tillbaka till målskyttet är kanske det absolut viktigaste, och att dansken kan få igång det på nytt mot Brentford känns långt ifrån borträknat.

Denna herres återkomst kanske är det som krävs i Uniteds slutspurt.

Möjlig startelva:

Brentford

Brentfords stora stjärna Ivan Toneys återkomst till laget har inte fått önskad effekt för Thomas Franks kompani; de tio matcher som har spelats sedan Toneys intåg har mynnat ut i endast två segrar. Utöver det har sju matcher resulterat i stryk. För att hitta den senaste trepoängaren får vi skruva tillbaka klockan till 10 februari, då man vann 2-0 mot Wolves.

Medan vi pratar om Toney har han lagom till matchen mot United hamnat i en mindre måltorka; Toneys namn har uteblivit i målprotokollet i Brentfords senaste fem matcher. En skada på kapten Christian Nörgaard och rutinerade backen Ben Mee är två ytterligare smällar på ett gäng bin som sen årsskiftet har tappat lusten att surra. Utöver det så får Sergio Reguilon, som hittat nya kamrater i Brentford, se en återkomst mot United utebli då han fick syna rött sist mot Burnley. Brentfords skrala truppbredd har inte heller gynnat Londonlaget den här säsongen. Thomas Franks snabba offensiva fotboll är svår att spela när nyckelspelare inte är tillgängliga.

Det var ett annorlunda Brentford som United mötte förra året, det var ett lag som fann sig i ganska duglig form, och om det inte var för en viss skotte hade de kanske vunnit. Brentford har överlag gett intrycket av att vara ett lag som Ten Hag har haft besynnerliga problem med, inte minst om vi kollar på förlusten med 0-4 i Ten Hags blott andra ligamatch förra säsongen. Men jämför vi Brentford då med dagens upplaga är det ett väldigt skadeskjutet lag som ska avverkas imorgon. Med ett United som kommer med ett krasst sagt bättre urval av spelare och med matchform i bagaget så lutar vågskålen mest åt ett håll: bortalagets. Men det har den givetvis gjort flera gånger den här säsongen, och inte alltid med väntat resultat.

Möjlig startelva:

Historik

Sedan Brentfords intåg i Premier League säsongen 2021-22 så har lagen mötts fem gånger. United har vunnit fyra av drabbningarna och Brentford en. Brentfords enda vinst kom när man chockade United med fyra mål i en halvlek och vann med 4-0, i Ten Hags blott andra ligamatch som Unitedtränare.

Visste ni att…

 • Sedan 1954 har Brentford bara spelat tio säsonger i de två högsta divisionerna?
 • Brentford satte sitt transferrekord förra månaden? Igor Thiago från Club Brugge ansluter i sommar för 33 miljoner pund.

Matchinformation

Brentford
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 30
Tid: Lördagen den 30 mars 2024, 21.00
Plats: Brentford Community Stadium, London
Domare: Simon Hooper
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Amad (avstängd, en match)
 • Malacia (knä, juni)
 • Martial (skadad, april)
 • Shaw (skadad, maj)
Tveksamma:

 • Maguire (skadad, liten chans)
 • Martínez (knä)
 • Casemiro (muskelskada, liten chans)
 • Bayındır (muskelskada, liten chans)
 • Evans (skadad, liten chans)
FORM
V18/2Luton TownBPL2-1
F24/2FulhamHPL1-2
V28/2NottinghamBFA1-0
F3/3Man CityBPL1-3
V9/3EvertonHPL2-0
V17/3LiverpoolHFA4-3EF

Brentford

Skador och avstängningar:

 • Dasilva (knä, november)
 • Henry (knä, juni)
 • Mee (fot, juni)
 • Hickey (lår, maj)
 • Schade (ljumske, maj)
 • Norgaard (rygg, april)
 • Reguilón (avstängd, en match)
Tveksamma:

 • Pinnock (fot)
FORM
F17/2LiverpoolHPL1-4
F20/2Man CityBPL0-1
F26/2West HamBPL2-4
O2/3ChelseaHPL2-2
F9/3ArsenalBPL1-2
F16/3BurnleyBPL1-2

United mot Brentford

Totalt:1810-2-637-29
Borta:83-1-413-19
Premier League:54-0-19-6
SENASTE MÖTENA
V2022-05-02HPL3-0
F2022-08-13BPL0-4
V2023-04-05HPL1-0
V2023-10-07HPL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
V1938-12-17BD15-2
O1947-04-12BD10-0
V2022-01-19BPL3-1
F2022-08-13BPL0-4