Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Martinez tillbaka imorgon? / Miyazawa uttagen / Ungdomslagen reser runt

Långfredagens nyhetssvep bjuder på det senaste från Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens möte med Brentford, där det bland annat pratades positivt om skadeläget på några nyckelspelare. Och så klart togs även Kobbie Mainoos insats i landslaget upp. 

Det blir även ett par kortfattade nyheter som berör dam-och ungdomslag.

Ten Hags presskonferens

Om att vara tillbaka igen

Det var en skön avslutning med segern mot Liverpool innan landslagsuppehållet, men det är skönt att vara tillbaka igen och samla truppen.

”Det är alltid annorlunda att komma till landslagsspel då alla spelar på olika sätt. Nu gäller det att hitta tillbaka till vårt sätt att spela, men vi kommer vara redo.” 

Om skadeläget

Det är möjligt att vi kommer få se ett gäng spelare tillbaka imorgon, säger Ten Hag utan att direkt namnge några.

Lite senare kom dock en fråga om Luke Shaw och om Ten Hag förväntar att se vänsterbacken i spel igen under säsongen. Det gör han, till skillnad från Englands förbundskapten Gareth Southgate, som till och med tycks ha dömt ut Shaws chanser till att spela EM i sommar.

Och Lisandro Martinez? Ja, han uppges faktiskt kunna figurera i truppen imorgon.

På frågan om hur mycket Ten Hag har saknat den argentinske mittbacken säger han att Martinez har saknats i varje match.

”Samtidigt som han bidrar med ett lugn och en trygghet till hela laget ger han oss även en vinnarmentalitet som smittar av sig.”

Om Mainoo i landslaget

Under samlingen som var debuterade Kobbie Mainoo i det engelska a-landslaget, detta efter att initialt ha varit uttagen till U21-landslaget (av någon oförklarlig anledning. Ska han spela landslagsfotboll ska han givetvis göra det på högsta nivån). Ten Hag uttryckte att United var stolta över 18-åringens medverkan och berömde även hans anpassningsförmåga och hur naturligt allt ser ut när Mainoo spelar fotboll.

”Det är en stor milstolpe, först och främst för honom själv, men också för klubben och akademin.

”Han njuter av att spela fotboll, han vill ha roligt, och han vill utvecklas hela tiden.” 

Om Brentford borta förra säsongen

Ja, Brentford borta förra säsongen var en hädisk upplevelse. United förlorade med 4-0 och uppförsbacken blev påtaglig direkt under säsongsinledningen.

”Det är längesedan nu, men efter den matchen satte vi fokus på mentalitet och standarden i klubben. Vi fick ta det dag för dag och jag tycker vi har gjort stora framsteg sedan dess. 

Miyazawa uttagen – trots skadebekymmer

Uniteds japanska mittfältare Hinata Miyazawa bröt fotleden i december under en landskamp och har därmed varit borta från spel under hela vintern. Nu verkar dock 24-åringen närma sig en comeback.

För en dryg vecka sedan var Miyazawa tillbaka på träningsplanen i United och nu har hon blivit uttagen till det japanska landslaget. Enligt förbundskaptenen ska hon vara redo för spel när Japan möter USA och Brasilien/Kanada i början av april.

Ungdomslagen reser runt

Uniteds ungdomslag, i detta fall från U17 till U21, kommer spendera påsken i södra Frankrike på träningsläger och möta bland annat ungdomslag från Ligue 1-lagen Nice och Monaco.

Eftersom inga ligamatcher spelas för Uniteds respektive ungdomslag den här helgen passar man på att åka iväg, som ett sätt att berika spelarna på erfarenheter såväl på ett sportsligt som personligt plan.

Även yngre åldersgrupper ur klubbens akademi åker iväg på liknande resa med destinationer som Spanien, Belgien och USA. U14-laget ska i april månad också besöka Polen, där man i samband med träning och matcher även ska få undervisning om Förintelsen.