Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Brentford - Manchester United 1-1
Två poäng bortsjabblade, inte en poäng vunnen

Igår var det ett United som, från supporterhåll åtminstone, kom till London med en aura av optimism, inte minst efter segern mot Liverpool sist. Men lagom till påsken visade inte United några tecken på att vara ett lag som är pånyttfött.

Det är svårt att greppa hur ett lag som satte fyra bakom laget som för nuvarande befinner sig i en titelstrid lägger sig så platt mot ett Brentford som är bland de formsvagaste lagen i, inte bara England, utan Europa.

Men bollen är rund. Och Uniteds matchform har den här säsongen visat sig vara en fullkomligt arbiträr sak. Samma känsla vi känner efter gårdagens kryss har vi känt många gånger sedan 2013. Och kanske känns läget inte riktigt lika hopplöst i dagsläget som det gjorde under säg, Louis van Gaal eller den sista tiden under José Mourinho, men måtte det inte vara den mest riktningslösa versionen av United i mannaminne?

Såklart blir Ten Hag, vare sig man gillar det eller inte, den naturliga att få bära hundhuvudet. Och när holländaren sätter sig i pressbåset efter matchen och hävdar att United “nästan vann” eller att City banne mig också hade det jobbigt mot Brentford vill man slita sitt hår. Tittar man dessutom på statistiken i matchen mellan City och Brentford kontra gårdagens match ger det sken av två väldigt annorlunda fotbollsmatcher. Det är en pressad tränare i försvarsställning, men vem försöker han övertyga? En fotbollsanalfabet kunde klart och tydligt se igår att det mest grundläggande i United inte fungerade, så för alla miljontals supportrar klingar det för döva öron. Den nya regimen har förmodligen redan bestämt sig, det är bara att domen inte har förkunnats.

Igår fick vi äran att bli det enbart andra laget att släppa till 30+ skott mer än en gång den här säsongen (vilket, hör och häpna, inte är ett problem för Ten Hag så länge vi får med oss resultat). Brentford hade flest touch i motståndarens box i en match på de senaste tre säsongerna, och utöver det finns det ingen spelidé, ingen energi och ingen kommunikation. Men främst av allt finns det ingen som helst tro på att den här säsongen kommer sluta som vi hoppas. Blir det istället en dragkamp om en Europa League-plats att se fram emot innan sommaren?

Höjdpunkter från matchen

United stod för få höjdpunkter under matchen, men Uniteds mediateam lyckades skrapa ihop tillräckligt för en video.

Ten Hags presskonferens

Det var en Erik ten Hag som var butter och defensivt inställd som intog pressbåset efter matchen. Det var också en tränare som tydligt visade sin besvikelse. Allt som allt såg det ut att vara någon som helst inte ville vara där.

  • Vi förtjänade inte att vinna. Brentford var bättre. Vi borde visat mer aggressivitet och vilja. När vi gör ledningsmålet måste vi kunna hålla ledningen hela vägen.
  • Man kan inte jämföra med matchen mot Liverpool. Även när vi spelar bra ska vi kunna vinna, och det gjorde vi nästan. Min största besvikelse är att vi inte höll fast vid ledningen. Men överlag spelade vi inte bra.
  • Det finns fortfarande matcher kvar att spela och hoppet lever om att knipa en Champions League-plats. Idag blev det bara ett poäng när det borde varit tre. Det kan såklart bli kostsamt i slutskedet.
  • Det är ingen fara med Garnacho som vissa befarade, då han verkade kliva av med en skada.
  • Att släppa till så många skott är inget orosmoment så länge vi får resultat. Vi var tvungna att försvara lågt mot Brentford som spelar väldigt direkt. Vi förlorade många bollar på andra studs och då måste man försvara boxen. Vi har också en målvakt som var fantastisk idag. Vi släpper till många skott men inte så många mål.
  • Våra resultat har varit ganska konsekventa sedan januari.
  • Vi bör inte underskatta Brentford. City hade tur med sig när de vann mot Brentford. Även mot Liverpool. Trots det är jag inte nöjd med insatsen.
  • Vi vet inte vid det här laget om mittbackarna är skadade. Vi tog av Varane som en försiktighetsåtgärd. Lindelöf måste undersökas.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Lidande påskafton trots en poäng