Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Det är viktigast att han håller sig i form / Varane varnar om hjärnskakningar / Wilcox ryktas

Onsdagens Unitedsvep kommer med Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens möte med Chelsea på Stamford Bridge. På annat håll så värnar Raphael Varane kring farligheterna kring att nicka fotbollen. I övrigt så har Manchester United öppnat förhandlingar för Southamptons Jason Wilcox.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll idag sin presskonferens inför morgondagens match mot Chelsea på Stamford Bridge. Läs de främsta citaten från pressträffen nedan.

Om formen samt resultatet senast

När du vinner kan du inte ge bort det på det sätt vi gjorde (mot Brentford), det är den största besvikelsen för mig. Vi måste också kola på trenderna över en lång period och jag skulle säga att från jul har det varit positivt.

Om skadorna i Premier League

Man kan inte förhindra det och man ser också att det inte bara är vi. Standarden i Premier League, vad gäller intensitet, är så hög och överbelastningen i schemat, även med internationell fotboll, är så enorm. Vi har alla landskamper i vår trupp och man ser att det inte bara är vi. [Manchester] City har problem, Liverpool har problem, Newcastle har problem, det finns många andra lag.

Om att hålla Mount i form

Han är en fantastisk fotbollsspelare men det är först och främst viktigt att han kommer i form och håller sig i form eftersom han har haft tre skador, som vi har sett nu med Licha [Lisandro Martinez]. Du vill alltid undvika det här, så vi måste göra detta mycket noggrant och så det är det första målet, att hålla honom i form. Samtidigt vill vi använda honom så att han kan ha nytta och bidra till laget, som han gjorde i lördags, där han påverkade.

Om Chelsea

När man ligger på rätt sida av strecket kan man göra en framgångsrik säsong, men i den här tävlingen där det är så konkurrenskraftigt kan det också vara en tid då man är på fel sida. Då kan du ha en säsong som är svårare. För övrigt har de ett fantastiskt lag och de har fantastiska spelare, de spelar bra fotboll så att de kan slå alla och det har de redan visat i den här ligan.

Varane och Evans tillgängliga

Igår så fick vi de tråkiga nyheterna att Lisandro Martinez och Victor Lindelöf kommer att spendera en tid på sidlinjen på grund av skador. Mittbacks situationen är dock inte i panikläge ännu då både Raphael Varane och Jonny Evans tränade under onsdagen efter osäkerhet kring statusen på spelarna. Erik ten Hag hade följande att säga om skadesituationen.

I frontlinjen och på mittfältet är vi okej. Vi har alternativ där. I backlinjen har vi en brist på alternativ men det som är bra är att i eftermiddag, tillbaka i träning är Rapha Varane och Jonny Evans, och Harry Maguire var redan tillbaka på träningen igår.

Varane varnar om hjärnskakningar

Raphael Varane gick igår ut i media där han betonade vikten av farorna som kommer med att nicka fotbollen. Varane har själv fått flera hjärnskakningar i sin karriär i direkt anknytning till fotbollen, något som han tar med största allvar. Detta berättade 30-åringen i L’Équipe.

Min sjuåriga son spelar fotboll och jag råder honom att inte nicka bollen. För mig är det viktigt. Även om det inte orsakar något omedelbart trauma vet vi att på lång sikt kan upprepade chocker ha skadliga effekter. Personligen vet jag inte om jag kommer att leva till 100, men jag vet att jag har skadat min kropp. Farorna med att nicka bollen måste läras ut på alla amatörfotbollsplaner och till ungdomar.

Enligt en studie på beställning från fotbollsförbundet FA så är repetitivt huvudspel under en fotbollskarriär direkt förknippat med en ökad risk för kognitiv funktionsnedsättning senare i livet.

Raphael Varane bekräftade även att han har missat ett flertal matcher med Manchester United denna säsong på grund av symtom av hjärnskakning.

Wilcox ryktas

Manchester United har öppnat samtal med Southampton kring “värvningen” av deras fotbollsdirektör Jason Wilcox, detta bekräftar ett flertal källor. Den nya sportsliga ledningen med Sir Jim Ratcliffe och hans INEOS vid rodret vill ta in Wilcox i rollen som teknisk direktör i den nya strukturen som byggs i Manchester United. Championship klubben har uttryckt frustration kring tajmingen av framförandet under en sån viktig del av säsongen.

United till ta in Wilcox före sommaren men Southampton vill ha en summa högre än årslönen som kompensation för deras nuvarande fotbollsdirektör.

Manchester United sägs vara redo att bjuda en kompensation till värde av Wilcox årslön, något som Southampton enligt rapporter kommer att avslå och därmed placera Wilcox på trädgårdsledighet ifall parterna inte kan komma till ett avtal. Wilcox har en nuvarande uppsägningstid på 12 månader.

Spelarmöten

En stor del av spelartruppen har hållit enskilda möten med Sir Dave Brailsford för att presentera hans och Sir Jim Ratcliffes stora plan för att återställa Manchester United till toppen av fotbollspyramiden. Spelarna har informerats i en rad av ämnen samt givits chansen att ge sina observationer och frågor till den nya ledningen, något som sägs ha imponerat på truppen och gett optimism över framtiden med Ineos i den sportsliga ledningen.

Framtiden hos huvudtränaren Erik ten Hag ska inte ha varit ett samtalsämne under dessa enskilda möten.

Shoretire kan lämna

Shola Shoretire ser ut att kunna lämna Manchester United i sommar då parterna inte kunnat komma överens om ett nytt kontrakt. Förhandlingar om ett nytt kontrakt har pågått sedan förra året men utan någon form av en överenskommelse och få chanser att bryta in i A-laget så ser det nu ut som att 20-årige Shoretire kommer att lämna klubben där han spelat över 100 matcher på alla nivåer.

Tvillingarna blir proffs

Den talangfulla tvillingduon Jack och Tyler Fletcher har nu skrivit på sina första proffskontrakt med Manchester United.